Új Brexit-szabályok – A kompszolgáltatói követelmények lépései

A következő követelményeket kell most teljesíteni annak érdekében, hogy szállítmánya a Nagy-Britanniába tartó és onnan induló uniós útvonalakon közlekedhessen.

customs

1. LÉPÉS

Töltse ki a vonatkozó export- és import vámáru-nyilatkozatokat, vagy győződjön meg arról, hogy ügyfele ezt megtette.

A CustomsLink segíthet ebben.

ssd hauliers

2. LÉPÉS

A Belépési Összefoglaló Nyilatkozat (ENS) benyújtása – EZ A SZÁLLÍTÓ FELELŐSSÉGE.

Ha üresen utazik, vagy üresen visszavitt csomagolóanyagot szállít, szükség lehet egy Kilépési Összesítő Nyilatkozatra (EXS) is Tudjon meg többet

A CustomsLink dedikált ENS és EXS szolgáltatásokat kínál a fuvarozók számára.

GMR

3. LÉPÉS

Legalább 2 órával a kiszállítás előtt győződjön meg arról, hogy az összes vonatkozó hivatkozási szám egyetlen kikötői belépőbe került. Ezeket Nagy Britanniában GMR/GVMS-ként, Írországban PBN-ként, Franciaországban pedig logisztikai borítékként ismerik.

Ha Belgiumba vagy Hollandiába utazik, a kikötői engedélyt a Freightlinknek vagy a vámügynökének kell benyújtania a Kikötői Közösség Rendszeren.

A megfelelő Kikötői Belépő benyújtása nélkül nem léphet be a kikötőbe.

Foglaláskor válassza a Freightlink Kikötői Belépő generátort és mi segítünk!

check-in

4. LÉPÉS

Győződjön meg arról, hogy a sofőr rendelkezik minden megfelelő papírral, amelyet fel kell mutatnia és be kell nyújtania a bejelentkezéskor.

Egyes esetekben a Freightlinknek szüksége lesz erre az információra a bejelentkezés előtt, és csapatunk felveszi Önnel a kapcsolatot ezzel kapcsolatban.

customs status

5. LÉPÉS

Amíg a kompon vagy a vonaton tartózkodik, a sofőrnek meg kell szereznie a megfelelő vámjogi státuszt. Ezek zöld vagy narancssárga jelzőfényként jelennek meg. A legtöbb kompüzemeltetőnél van egy képernyő a fedélzeten, ahol ellenőrizheti.

Nagyon fontos, hogy kövesse az utasításokat, és szükség esetén mutassa be a vámhatóságnak, különben súlyos pénzbírságra számíthat.

Felhívjuk figyelmét, hogy az állati vagy növényi termékeket szállító járművek egészségügyi vagy növény-egészségügyi ellenőrzéseknek vannak kitéve. Előfordulhat, hogy további lépéseket kell végrehajtania.

Az ATA-igazolvánnyal közlekedő járművekre némileg eltérő eljárások vonatkozhatnak.

KOMP SZOLGÁLTATÓI SPECIFIKUS KÖVETELMÉNYEK

Eurotunnel Freight logo

A sofőrnek be kell mutatnia dokumentumait beolvasáshoz a Pit Stopban. Franciaországban a Pit Stop a bejelentkezés előtt található; az Egyesült Királyságban ez után található.

Szükséges Dokumentumok:

  • Egyesült Királyság – FRANCIAORSZÁG: Tranzitkísérő okmány (TAD) VAGY EU-behozatali nyilatkozat VAGY logisztikai boríték (kikötői igazolvány)
  • FRANCIAORSZÁG – Egyesült Királyság: Tranzitkísérő okmány (TAD) és GMR (kikötői igazolvány) VAGY EU-exportkísérő okmány VAGY logisztikai boríték (kikötői igazolvány)

Eurotunnel VP

A járművezetőknek Eurotunnel Határbelépőt kell rendezniük utazás előtt, különben nem tudnak bejelentkezni. A Freightlinknek az Ön nevében kell feldolgoznia a határigazolványokat.

A Határ Belépő feldolgozásához vagy egy MRN-t, vagy egy borítékkódot (Kikötői Belépő) kell benyújtania a Freightlinknek legkésőbb 2 órával a terminálhoz érkezés előtt. A határigazolvány másolatát e-mailben kapja meg. Határbelépőre akkor is szükség van, ha a jármű üres.

A foglaláskor meg kell adnia a sofőr mobilszámát is. A sofőrnek ezután SMS-üzenetet küldenek, amely részletezi, hogy a vámügyi státusza zöld vagy narancssárga. A sofőrnek ezt követően a megfelelő táblákat kell követnie a kilépéskor.

Stena Line logo

A Portbase szolgáltatáson keresztül mind a holland export, mind az import okmányok előzetes értesítése kötelező lesz. Ha ez nem történik meg, a vezető nem tud hozzáférni a terminálhoz. A Freightlink gondoskodik erről a Kikötői Belépő Generátorunkon keresztül.

Ezen az útvonalon a belépési összefoglaló nyilatkozatokat (ENS/SSD-ket) a komptársaságok is elkészítik. Ezért az Ön rakományával és szállítmányával kapcsolatos adatokat legkésőbb az indulás előtt 6 órával kell benyújtania a Freightlinknek. A foglalás után csapatunk felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy megkapja ezt az információt.

P&O Ferries logo

A Rotterdamba induló és onnan induló átkeléseknél kötelező lesz mind a holland export, mind az import okmányok előzetes értesítése a Portbase szolgáltatáson keresztül.

A Zeebrugge-ba és onnan induló átkelések esetén mind a belga export, mind az import okmányok előzetes értesítése kötelező lesz az RX Seaport szolgáltatáson keresztül.

Ha ez nem történik meg, a vezető nem tud hozzáférni a terminálhoz. A Freightlink gondoskodik erről az Ön számára a Kikötői Belépő Generátorunkon keresztül.

Ezen az útvonalon a Belépési Összefoglaló Nyilatkozatokat (ENS/SSD-ket) a komptársaságok is elkészítik. Ezért az Ön rakományával és szállítmányával kapcsolatos adatokat legkésőbb az indulás előtt 6 órával kell benyújtania a Freightlink részére. A foglalás után csapatunk felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy megkapja ezt az információt.

CLdN logo

Az összes északi-tengeri átkelésnél a vámeljárással, a rakomány és a szállítmány adatait legkésőbb az indulás előtt 6 órával be kell nyújtani a Freightlinknek. A foglalás után csapatunk felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy megkapja ezt az információt.

Az vezetővel lévő járműveknek további információkat kell megadniuk a vezetővel kapcsolatban.

DFDS logo

A Portbase szolgáltatáson keresztül mind a holland export, mind az import okmányok előzetes értesítése kötelező lesz. Ha ez nem történik meg, a vezető nem tud hozzáférni a terminálhoz. A Freightlink megszervezi ezt az Ön számára a Kikötői Belépő Generátorunkon keresztül.

Ezen az útvonalon a belépési összefoglaló nyilatkozatokat (ENS/SSD-ket) a komptársaságok is elkészítik. Ezért az Ön rakományával és szállítmányával kapcsolatos adatokat legkésőbb az indulás előtt 6 órával kell benyújtania a Freightlinknek. A foglalás után csapatunk felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy megkapja ezt az információt.

A rakományra és a szállítmányra vonatkozó adatokat legkésőbb az indulás előtt 6 órával kell benyújtani a Freightlinknek. A foglalás után csapatunk felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy megkapja ezt az információt.