Freightlink Útmutató: HGV Levy (nehéz-tehergépjármű úthasználati illeték) – Útadó

HGV LEVY Vásárlás:

1. Töltse ki a nyomtatványt (1-es számú nyomtatvány: Csuklós teherautó vagy 2-es számú nyomtatvány: Teherautó)

2. Küldje el a kitöltött nyomtatványt a freightlinkbookings@freightlink.co.uk e-mail címre, a tárgy mezőbe írja be, hogy „HGV Levy”.

Amint megkapjuk a kitöltött dokumentumokat, értesíteni fogjuk a fizetés részleteiről. Ha a fizetés megtörtént, visszaigazolást adunk a HGV Levy megvásárlásáról.

Kérjük vegye figyelembe, hogy a vásárlás hétfőtől péntekig angliai idő szerint 08:00-18:00 között lehetéges.

Freightlink Útmutató: HGV Levy (nehéz-tehergépjármű úthasználati illeték) – Útadó​

Felhívjuk figyelmét, hogy 2014 Április 01-től érvénybe lép a HGC Levy illeték. A 12 tonnás vagy annál nagyobb súlyú járműtulajdonosok kötelesek az illeték megfizetésére. A Freightlink összeállított egy rövid útmutatót, hogy megválaszoljuk a leggyakrabban feltett kérdéseket és hogy átadjuk a szükséges információkat annak érdekében, hogy ön elkerülje a 300 fontos büntetést.
Mi is a HGV LEVY díj?
Egy, a kormány által bevezetett, az angliai úthálózat folyamatos fejlesztésére-karbantartására létrehozott adófajta.

Mely díjak vonatkoznak a nehéz-tehergépjárművekre?

A díjak minden 12 tonna vagy afölötti, angliai úton közlekedő járműre vonatkoznak.

Mikor lép érvénybe a díjfizetési kötelezettség?

2014 április 1.

Hogyan szabályozzák ezeket a díjakat?

Minden anglián kívül forgalomba helyezett járműnek (beleértve az Írországban nyilvántartottakat is), meg kell fizetnie a HGV Levy díjat, még az országba való belépés előtt.

Az Angliában forgalomba helyezett járművek fizetendő díja, az általános éves járműadóhoz (VED) adódik hozzá.

A HGV Levy megfizetése minden járműre egyaránt vonatkozik; az üzemeltetőt terheli, ami más járműre át nem ruházható.

Milyen összegű díjakra számíthatunk?

A fizetendő összeg mindig a jármű súlyától és az országban való tartózkodás idejétől függ. Például: 1 naptári nap (23 óra, 59 perc) 00:00-kor kezdődik és 23:59-kor ér véget.

Példa – Ha egy jármű, egy adott napon, este 22:00-kor lép be az országba és a HGV Levy vásárlása ugyanazon a napon történt, a jármű mindössze 1 óra 59 percet közlekedhet az angliai utakon és kötelezett a következő napi jegy megvásárlására is 23:59 után.

Hogyan alakulnak a díjak különféle súly és tengelyszám esetén:

Mi a helyzet a fizetéssel?

A fizetésnek mindig az országba való belépés ELŐTT kell megtörténnie. A befizetés érkezés után nem lehetséges, mindig előtte kell megtenni. Ha a sofőr már belépett az országba, arra a napra már nem lehet befizetni a HGV Levy összegét. Természetesen ez a büntetés lehetőségének kockázatát növeli.
Az Angliában regisztrált járművek használói választhatnak, hogy naponta, hetenre, havonta vagy esetleg évente szeretnének fizetni.
Az Angliában regisztrált járművek használói 6 havonta és évente is fizethetnek általános járműadóval együtt.
Amennyiben a befizetés megtörtént, a HGV adatbázis frissül.

Hogyan fizethetek?

A fizetés történhet előre feltöltött fehasználói fiókkal, hitelkártyával, bankkártyával. A Freightlink ezt a szolgáltatást is felajánlja ügyfeleinek, amely használatáért adminisztrációs díjat számítunk fel. Ne feledje, csak limitált mennyiségű hely van a Ro-Pax áruszállító kompokon. Az eladási pontok lehetővé teszik a sofőrnek, hogy a tervezett tartózkodásnál hosszabb időre fizessenek díjat. Ha a jármű már az Egyesült Királyságban van, a sofőrnek nem kell HGV díjat fizetnie.

Hogyan ellenőrizhetem, hogy megtörtént e a fizettés?

2014 március 17-e óta ez az információ lekérhető a rendszerből, mely lehetővé teszi hogy ellenőrizhessen egy-egy adott járművet.

Mik a következményei annak, ha elfelejtek eleget tenni fizetési kötelezettségemnek?

Ha nem fizeti be az illetéket a járműre, a végrehajtó szervek az automatikus rendszámfelismerő kamerák, a kompok nyilvántartásai és egyéb ellenőrző eszközök adatai (pl. a Eurotunnel csalagút rendszer is felszerelt) alapján riasztást kapnak, amikor megérkezik az Egyesült Királyságba. 300 font helyszíni bírságot kell fizetnie. Ha nem fizeti ki a bírságot, a járművet lefoglalják, ami jelentős csúszást eredményez a szállításban és további költségeket eredményez.

Mi történik abban az esetben, ha elhagyjuk az Egyesült Királyság területét és maradt felhasználatlan kreditünk?

Abban az esetben, ha a jármű elhagyja az Egyesült Királyság területét és előrefizetés történt, pénzvisszatérítési lehetőség vehető igénybe. Ezt azonban csak egy hónap elteltével lehet megtenni.
Például:
Egy egész hét kifizetére került, még mielőtt a jármű az Egyesült Királyságba belépett volna. Ha a jármű öt nap után elhagyja az ország területét, a fennmaradó két nap elveszik.
Ha azonban ugyanaz a jármű újra belép az országba, az első alkalommal fennmaradó két nap felhasználásra kerülhet.

Hogyan alakulnak a díjak Észak-Írország és az Ír Köztársaság között?

Ebben a két országban a DVA felelős betartatni a közutakra vonatkozó előírásokat. Nem mentesülnek a kötelezettségek alól az Írországban regisztrált járművek sem, az Egyesült Királyságba való belépéskor, mindenki köteles ezeknek a díjaknak a megfizetésére.
A Freightlink szolgáltatás igénybevételével, az Anglián kívüli fuvarozóknak egyszerű, gyors és kényelmes a HVG Levy online megvásárlása. Szolgáltatásunkért díjat számítunk fel.

Árképzés:

1 DAY

7 DAYS

30 DAYS

6 MONTHS

12 MONTHS

MATURITY

12,50£

57,50£

115,00£

690,00£

1150,00£

PAYMENT OF RESERVATION

11,50£

55,00£

110,00£

660,00£

1100,00£

Kérdés esetén lépjen kapcsolatba sales csapatunkkal:

TEL: 0844 847 9000

E-MAIL: sales.pl@freightlink.co.uk