Önnek újdonság a kompfoglalás?

Segítség! Még soha nem csináltam ilyesmit, hol kezdjem?Image of a deck on a Stena Line freight ferry

Először is – ne essen pánikba! Az áruszállító kompfoglalás eléggé egyszerű folyamat és a Freightlink itt van, hogy segítsen önnek. Először is: Honnan szeretne indulni? Hova szeretne eljutni? Mikor szeretne odaérni?

Van itt néhány más dolog is amit figyelembe kell vennie. Milyen méretű járművet fog használni? A jegyek árai a járművek teljes hosszától függenek, így ezt pontosan kell tudnia, hogy a megfelelő árat kaphassa meg. Hány utas fog a járművel együtt a hajóra szállni? Bizonyos útvonalakon pótdíjakat számítanak fel a második és a harmadik utas után.

Miután ezek megvannak, el is kezdhet ismerkedni a kompokkal.

Rendben, készen állok rá. Hol találom meg ezeket az információkat?

Rosslare Harbour

Lehetséges, hogy szüksége lesz egy online térképre, mely megmutatja a javasolt útvonalakat, vagy nézzen bele a Freightlink rendkívül hasznos “Hogyan csináljam?” útmutatójába, mely számos lehetőséget kínál, hogy eljusson a kívánt célországba. Minden országot számos lehetőséggel láttuk el, így megtalálhatja a leggyorsabb, legolcsóbb és legrövidebb útvonalakat is.

Szakértői vagyunk a területnek amivel foglalkozunk és át akarjuk adni önnek a tudást és útmutatást. Bizonyára megvannak a saját ötletei és a Freightlink weboldala kellő információval látja el önt, legyen szó kikötőkről, vagy két ország közötti közvetlen komp útvonalakról.

Ha nagyon elakadna, hívja bátran a Freightlink Ügyfélszolgálatát! Sok éves tapasztalatuknak köszönhetően meg tudják adni önnek kérdéseire a válaszokat, vagy egyszerűen csak a weboldal megfelelő részére iránytják önt.

Ön dönti el, hogy melyik módszert találja leghatékonyabbnak. Rövid hajóút, sok vezetéssel, vagy hosszabb és drágább hajóút, kevesebb vezetéssel.

Nagyszerű! Már tudom amit akarok. Hogy zajlik a foglalás?

Most már készen áll arra, hogy lefoglalja első áruszállító kompját. Ezt többféleképpen is megteheti. Nem szükséges felhasználói fiókot nyitnia, de ha szeretné, megteheti a Freightlink.hu-n, amit aztán személyre szabhat, saját járműveinek adataival és hozzáférhet ingyenes Nyomonkövető és SMS-küldő rendszerünkhöz.

Ha már tudja, hogy melyik útvonalat kívánja igénybevenni, menjen a "Komp Útvonalak" oldalra és válassza ki amelyiket szeretné. Ezután kiválaszthatja a napot is, majd kövesse lépésről-lépésre, egyszerű útmutatónkat a jármű hosszának kiválasztásához. Végül meg kell adnia járműve rendszámát és visszautat is választhat.

Ha már tudja, hogy melyik két ország között szeretne utazni, kezdje főoldalunkon. A kereső segítségével kiválaszthatja a kiindulási - és célországot, majd az indulás idejét is. Megadhatja járműve hosszát, a szállítandó utasok számával együtt. Ezáltal megjelenítheti az összes útvonalat és kiválaszthatja az önnek legmegfelelőbbet.

Ha minden megadott részletet alaposan ellenőrzött és készenáll a fizetésre, csak kattintson a fizetés gombra. Ezután megadhatja személyes és bankkártyája adatait. Amennyiben ez sikerült, megjelenik a Freightlink foglalást jóváhagyó oldala. Ez csupán egy visszaigazolás, hogy kompfoglalásra szóló igényét elküldte nekünk, nem pedig a tényleges kompjegy.

Ügyfélszolgálatunk most már készen áll, hogy feldolgozza foglalását. A legnépszerűbb útvonalakon ez automatikusan megtörténik. Ezután e-mail címére megérkezik foglalásának bizonylata és a kompjegy adatai.

Mire lesz szükségem, hogy felszállhassak a kompomra?

Typical cabin on a freight ferry

Összesen két dologra:

  1. Útlevél, vagy fényképes azonosító. Az összes Egyesült Királyságon és Írországon kívül közlekedő komphoz érvényes útlevél felmutatása szükséges. Amennyiben az Egyesült Királyság szigeteire (pl. Wight-sziget), vagy Írország különféle részeire utazik, csupán egy érvényes fényképes azonosítóra van szüksége - mi a jogosítvány felmutatását ajánljuk.
  2. A foglalás referenciaszámára. Ez a kompjegy foglaláson található, amit e-mail-ben elküldtünk önnek.

Amennyiben ön bármilyen különleges eljárást igénylő árut szállít - például veszélyes áru vagy előállat – a megfelelő kísérő dokumentumra is szüksége lesz.

Kérjük tartsa észben, hogy az összes többi, releváns dokumentumra is szüksége lesz, pl. biztosítási papírok, vámpapírok.

Hogyan zajlik a folyamat a kikötőben?

Először is, mikor a kikötőbe ér, az árut be kell csekkoltatnia. Érdemes minimum egy órával az indulás előtt érkezni. Bizonyos útvonalakon előrdul, hogy az előbbinél is korábbi érkezést várnak el, amennyiben ez önre vonatkozik, ügyfélszolgálatunk erről mindenképpen értesíti önt.

Ezután be kell állnia a sorba, a többi áruszállító jármű mögé és várni, amíg fel nem jut a fedélzetre. Miután feljutott a fedélzetre, a személyzet gondoskodni fog önről és elvezeti kabinjába.

Érkezéskor vissza kell ülnie a járművébe és elhagynia a hajót. Ezután folytathatja útját.

A kikötőben és a hajón való tartózkodás ideje alatt, kérjük pontosan kövesse a személyszet utasításait. Így biztonságosan és gördülékenyen történhet meg az utazás.

Azt hiszem értem az alapokat, de még sok kérdésem lenne!

Nézzen bele a Gyakran Ismételt Kérdések-be. Ha nem találná meg amit keres, hívja Ügyfélszolgálati Csapatunkat, akik bármiben segítenek.

Keresés és Foglalás

2023 Május 30, k
2023 Május 31, sze
Segítségre van szüksége?