lots of clocks

Óraátállítás – Minden, amit tudnod kell

Ne felejtsd el visszaállítani az időt ezen a hétvégén – Itt mindent megtalálsz, amit tudnod kell

Amennyiben nem egy bunkerban élsz, valószínűleg te is tudod, hogy vissza kell állítani az órát hétvégén. A Freightlink most ellát téged minden hasznos információval, ami segít a legtöbbet kihozni az ágyban töltött extra órából.

Tavasszal az órát mindig előre állítjuk, és ősszel mindig visszafelé.

Ezen az éven vasárnap, október 29-én 3 óráról történik meg az átállítás 2 órára.

Miért állítjuk át az órát?

Az első világháborúban, Németország és Ausztria találta ki az óra átállítását ezzel spórolva szént. A koncepció felfedezője George Vincent Hudson, aki egy új zélandi rovartudós volt, de e mellett az angol üzletember William Willett is elismerésben részesül, a korábban felkelés ötlete miatt így több napfénnyel teli óra maradt munka után.

Míg az Egyesült Királyságban az óravisszaállítás innentől kezdve hagyománnyá vált, ezzel szemben a világ többi részén csak később terjedt el, a 1970-es évek környékén még pedig az energiaválság miatt.

Ez nem való mindenkinek

Vannak néhányan, akik ellene vannak az évi kétszeri óraátállításnak, arra hivatkozva hogy ennek lehet potenciális egészségügyi kockázata. Néhány kritikus szerint a korai sötét órák veszélyt rejthetnek az iskolába sétáló fiatalok számára is.

A legfontosabb ... lesz időm nyújtózni egyet az ágyban?

Igen! Élvezd ki azt az extra 60 percet. A reggelek világosabbak lesznek kezdetben, azonban idővel az éjszakák hamar besötétednek majd.

2017. október 27.

Keresés és Foglalás

2022 Május 23, h
2022 Május 24, k
Segítségre van szüksége?