Ghent, in Belgium. Road toll to be started.

Belgium útdíj bevezetésére készül

A belga útdíj 2016 április 1-től kerül bevezetésre - az alábbiakaban részletesen olvashat az intézkedésről és arról, hogy Önt ez mennyiben érinti:

Amennyiben Ön Belgiumon keresztül kíván eljutni célállomásásra, fontos tudnia, hogy április 1-től minden 3.5 tonna feletti járművezetőnek rendelkeznie kell úgynevezett OBU-val (On Board Unit).

On Board Unit - Útdíj

Az OBU-ra szükség van a belga útdíj beszedő rendszerekhez. A készüléket rendelkezésre bocsájtó cég neve Viapass, 2015 októbere óta bármely áruszállító, vagy speditőcég regisztrálhatott hozzájuk és kérvényezhette a készüléket, még mielőtt életbe lépne az intézkedés.

További információkat a Viapass weboldalán találhat. Az On Board Units számos, több mint száz értékesítő ponton beszerezhető.

Látogasson el erre az oldalra:satellic.be/en-UK/servicepoints

Minden járművezetőnek rendelkeznie kell a készülékkel, 3.5 tonnánál nagyobb járművek esetén. A készülék hiánya esetén €1000 büntetésre lehet számítani.

Kérjük tartsa észben, hogy 3.5 tonnánal kisebb összetömegű furgonok eseténben nem kötelező az OBU megléte. Az új törvény a nagyobb járművekre vonatkozik, kisteherautókra, kamionokra, nyerges vontatókra. A pótdíj összege éppen ezért járművenként eltérő lesz, melyet az össztömeg, károsanyag kibocsájtás, út típus alapján határoznak meg (beleértve az eltérő régiókat).

A kormányzati autók, a mentők, mezőgazdasági gépek mentességek élveznek a útdíj alól - azonban nem automatikusan.

2016. március 15.

Keresés és Foglalás

2022 Május 23, h
2022 Május 24, k
Segítségre van szüksége?