falling pound

Brexit (3. Rész) - Mit jelent a zuhanó font a kompipar számára?

A font árfolyama meglehetősen nagyott esett a júniusi Brexit szavazás óta. A befektetők kissé túlreagálták, azonban nehéz lenne tagadni, hogy a fuvarozók és a futárok számára egy új időszak közeleg. Főleg, ha kompot használnak.

Export

Az export szempontjából, a gyengülő font, versenyképesebbé teszi a küldöldre szállító cégeket. A megrogyott font egyet jelent azzal, hogy az exportőrök olcsóbban adhatják árujukat. Hogy ezt ellensúlyozni fogja e a kontinensre való áthajózás, egylőre még nem tudni.

Üzemanyagköltség

A fluktuáló üzemanyagárakban semmi új dolog nincs, de mivel általában dollárban kereskednek vele, az üzemanyagok költsége az angol sofőrök számára emelkedni fog. Az Üzemanyagkereskedők Szövetsége szerint, október végére 5 pennyvel emelkedik az üzemanyag litere.

“A fontnak a dollárral szembeni gyengülése és az olajár emelkedése, az árak folyamtos emelkedését fogja eredményezni“

Brian Madderson, az Üzemanyagkereskedők Szövetségének (PRA) elnöke.

Ez eléggé frusztráló, mivel a legtöbb árusító cég alacsonyabb áron megveszi az üzemanyagot, de amint az árfolyam változik, ráterhelik a felmerülő költségeket a fuvarozókra!

Az európai komptársaságok

Az európai komptársaságok mint a Stena Line például, svéd koronában tartja a pénzét. Jelenleg 1 font, körülbelül 10.81 svéd korona. Ez az összeg egyre csökken és eljön az a pont, mikor az operátorok több fontot fognak kérni egy átkelésért. Előrebocsájtjuk, hogy az Egyesült Királyságon kívüli cégek kompdíjai növekedni fognak.

Utazás Európába.

Szóval, hogyan kerülheti el a zuhanó font okozta dolgokat, ha rendszeresen az Európai kontinensre utazik? Nem egyszerű, de íme néhány lehetőség

  • currency exchangeVásároljon deviza kártyát. Így fix árfolyamon vásárolhat és elkerülheti az esetleges fluktuációkat. Biztonságosabb is mint egy köteg pénzzel utazni az autóban.
  • NE váltson pénzt a kikötőben. A kényelmi díjat nagyon keményen megfizettetik. Akár 20%-ot is veszíthet rajta!
  • Járja körbe a pénzváltás kérdését. A bankok általában drágábbak, míg a Postával valószínű jobb üzletet tud majd kötni.
  • Olyan hitelkártyát keressen, mellyel nem kerülnek pénzbe a külföldi tranzakciók.
2016. október 25.

Keresés és Foglalás

2022 Május 23, h
2022 Május 24, k
Segítségre van szüksége?