A EuroTunnel biztonsági befektetései

A EuroTunnel biztonságba való beruházásai

2015-ben a média igencsak felkapta Calais biztonságával kapcsolatos kérdéseket, valamint azt, hogy hogyan kezelik a cégek a migránskérdést, különös tekintettel arra, hogy hogyan óvják az Anglia felé tartó teherautókat, a járművekre felkapaszkodni próbáló opportunistáktól.

A válság tetőzésekor, a Csalagútnál dolgozó biztonságiak, valamint a rendőrség, napi több mint 900 migránst távolított el a járművekről. Ebben beletartozik az a sok száz ember is, akik megkíséreltek felszállni a vonatra.

A Eurotunnel Befeketetése

Az angol kormány 7 millió fontos támogatása mellett, a Eurotunnel 113 millió fontot fog az elkövetkező hónapokban a biztonságba fektetni. Ezek nem csupán egyszerű fejlesztések, a Eurotunnel katonai szintű erődítményben gondolkozik. Az intézkedése az ameriai szuper-biztonságos börtönök felépítéséhez hasonlítanak - Alvállalkozók egész sora dolgozik azon, hogy felépítsék a 28 kilométeres NATO besorolású 4.2m magas szögesdrót kerítést. A határidő 2015 októbere. A kerítés nagy szilárdságú hegesztett acél, melyre lehetlen felmászni és igen nehéz kárt tenni benne bármilyen eszközről is legyen szó. Az egész területet ezzel a kerítéssel fogják elkeríteni, így megakadályozzák, hogy illetéktelenek behatoljanak a veszélyes, vagy fontos területekre.

A Eurotunnel egy másodlagos védelmi vonalat is felhúzott, egy infravörös technológiát alkalmaz. A 7 láb magas póznákat nem nehéz észrevenni és egy láthatatlan akadályt képeznek, láthatatlan összeköttetésben állnak. Behatolás esetén, az automatikus rendszer, riasztja az irányítóközpontot. Ez az intézkedés, a már létező, Coquellesben található éjjellátó térfigyelő kamerák mellé készült fejlesztés.

Található itt egy, még a végső becsekkolás előtti 6 lépcsős beléptetőrendszer is. A várakoztató terembe 6 járművet engednek be egyszerre, a sofőröket megkérik, hogy hagyják el a járműveket. Kutyákkal ellenőriznek minden járművet mielőtt továbbengednék őket. Hat kamion esetén, az egész csupán néhány percet vesz igénybe. Amennyiben a kutya kiszagolja hogy ember rejtőzik a járművön, leül és ugatni kezd. Ezután a sofőrök visszaülhetnek a járműbe, a gyanús járműveket pedig kiveszik a sorból és átnézik.

A vonatokra ugráló migránsok

A Eurotunnel egy egyszerű megoldással állt elő, a síneken járkáló és a lassú vonatokra ugráló migránsok ellen. A Eurotunnel a 22 km-es drótkerítéssel elegendő védelmet biztosítanak a síneknek.

A munka végeztével, a Csalagút lesz a legbiztonságosabb útvonal az áruszállító sofőrök számára, összekötve az Egyesült Királyságot Európával:

Folkestone – Calais
Calais Folkestone
Angol nyelvű dokumentum: Eurotunnel Security

17 március 2016

Teherkomp - Keresés és Foglalás

2018 okt 18, cs
2018 okt 19, p
Segítségre van szüksége?