VW Crafter Van

Használt furgon vásárlása szállítmányozásra - Második rész

Ismerd a költségvetésed

Amint eldöntötted, melyik a preferált modell, jöhet az árak összehasonlítása.
Alternatívaként válogasd meg a „vasad”. Még hogyha a furgon néhány tízezer forinttal kevesebbe is kerül, mint a versenytársai és ez egy remek megoldásnak tűnik, valószínűleg van rá ok, hogy miért van úgy leárazva.

Ismerd a kereskedőt

Akár online vagy személyesen, de biztosan olyantól vásárolj, akinek vannak refenciái. Hogy biztosan tudd nem vesznek palira, nézz körül mik a lehetőségeid. Keress egy jól ismert kereskedőt, aki tudja pontosan a furgon eredetét. Ha úgy döntesz, hogy akár Ebayen vagy más online felületeten vásárolnál furgont, semmiképp ne fizess mielőtt ne láttad volna a furgont és ne próbáltad volna ki, hogy tényleg megfelelően megy-e és megéri a pénzét. Sajnos nem mehetsz biztosra egy leírás és néhány online fotó miatt.

Ismerd a járművedet

Sose hagyd, hogy elcsábítson egy remek alku. Minden furgon különböző és megvannak a sajátosságai, illetve hibái. Mielőtt vásárlásra adnád a fejed, mindig vidd el egy tesztkörre a járművet. Amennyiben ezt nem engednék, csak sétálj el. Ha megtagadják a potenciális vásárló lehetőségeit a megtekintésre és tesztelésra, nagy a valószínűsége, hogy van mit elrejteniük. Amennyinem nem vagy biztos a dolgodnak, egy extra szempár mindig segít.

Mindig használd a 3 pontos ellenőrzést:

1. Vizuális ellenőrzés

A nem megfelelő megjelenés jelezheti a járművel kapcsolatos problémákat

Fényezés

Ellenőrízd a jármű külsejét, ahogy az elvárható. Amíg a kisebb rozsdásodások és horpadások csak az általános használtság jele, jelzik azt is, hogy a furgon mennyire volt utánanézve és hogy van-e struktúrális probléma.

Enteriőr

Az enteriőr pont annyira fontos, mint a külső megjelenés. Győződj meg róla, hogy a kabin belseje jó állapotban van. Amennyiben a kilóméterszámlálón látni bármiféle meghibásodást, az arra utalhat, hogy a megtett kilóméterek száma lett megbabrálva.

Ellenőrízd, hogy minden lámpa és külső világítás működik. Bármilyen kisebb hiba arra utalhat, hogy nagyobb problémák is lehetnek a háttérben. Biztonsági öv és a zárszerkezet meghibásodása komoly biztonsági problémákra utalhat.

2. Működés ellenőrzése

Minden a teljesítménytől függ. Ha valami nem működik, annak oka van.

Világítás

Ellenőrízd az összes világítást, hogy működnek-e. Amennyiben pislákolnak vagy halványabb, mint kellene akkor valószínűleg a elekromos egészsége a furgonnak nem tökéletes.

Légkondi és fűtés

Amennyiben a furgonban van légkondi, nézd meg hogy működik-e minden erősségen és hogy nem okoz túlzott zajt a kocsiban.

Fék

A tesztvezetés során, ellenőrízd a megállást különböző felületeken. Ellenőrízd a gyanús zajokat és hogy nincs e sípolás vagy bármilyen indokolatlan hang.

3. Külső jellemzők ellenőrzése

Kerekek

A kerekeid az egyetlen dolgok közted és az út között. Ellenőrízd mindegyik felületét, oldalfalát és a pótkerekeket is.

Motor

A motorháztetődnek hidegnek kellene lennie mielőtt beindítod a motort. Csekkold, hogy van-e bármiféle füst, vagy rendellenes zaj amikor beindítod illetve leállítod a járművet. Ez motorhibára utalhat.

Kormány

Amikor vezeted a kocsit, a kormánynak pontosan és azonnal kell reagálnia. Bármiféle késleltetés vagy vibrálás hibára utalhat.

Ismerd a múltat

Mindig ellenőrízd legalább kétszer a furgon adatait. Sose vásárolj egy furgont hivatalos tanusítmány nélkül. Akár a rendőrség is kopogtathat az ajtódon amennyiben nincsenek hivatalos dokumentumaid a járművet illetően. Senki nem akar egy lopott furgonnal kikötni.

Ha valaha is kétségeid lennének a vásárlást illetően, kérd a barátiad, kollágéid szaktudását, hogy személyreszabott vásárlást vihess véghez.

Kellemes furgonvásárlást!

2018. március 9.

Keresés és Foglalás

2022 okt 3, h
2022 okt 4, k
Segítségre van szüksége?