Horse being groomed

Jelentkezési lap és tanácsok a lóexporthoz

Hogyan foglalhatok kompjegyet és szállíttathatok élőállatot teherkomppal?

Amennyiben lovakat szeretne szállíttatni teherkomppal, íme egy rövid útmutató, mely segítségére lehet - a jelenlegi szabályozások mellett, nem egyszerű művelet az állatok szállítása. A weboldalunkon található GYIK menüpontban, további információkat találhat az állatok szállításáról. Hogyan kell foglalnom, ha állatokat szállítok?

Ez a cikk a jelentkezés és szállítás menetéről kíván információt adni.

Az első dolog amit figyelembe kell venni a regisztrációs státusz. Ebből két fajta létezik:

i) A REGISZTRÁLT LOVAK törzskönyvvel rendelkeznek. Minden lóregisztráció a Fédération Equestre Internationale (FEI) szabályai szerint történik.
ii) A NEM REGISZTRÁLT LOVAK nem tartoznak a fentebb leírt kategóriába. Ez inkább a szaporító kategória.

Az első dolog amit meg kell tenni szállítás előtt, az az EXA31 nyomtatvány kitöltése - ismertebb nevén International Trade Animal Health Certificate (TRACES). Az alábbi linkek segítségével letöltheti őket:

Download EXA31 | DownLoad EXA31 Guidance Notes |

FIGYELEM (!) - Egy) Felhívjuk figyelmét, hogy egyéb papírmunkára is szükség lehet attól függően, hogy milyen útvonalat kíván igénybe venni.

Kettő) Rendelkeznie kell Export Engedéllyel. Amennyiben a lovak 147cm-nél magasabbak, kérjük töltse le ezt a nyomtatványt: EXH6, amennyiben alacsonyabbak, kérjük töltse le ezt: EXH7.

Három) A pónik szállítása sem történik másként, kivéve hogy ezt a dokumentumot kell kitöltenie: EXH12.

Amennyiben lovai nem regisztrált állatok, szüksége lehet útvonaltervre is. Két lóval, két személynek is utaznia kell ahhoz, ne legyen szükség útvonalterve.

További információkért, kérjük hívjon minket, nem ismerünk lehetetlent kompolás terén!

2016. április 5.

Keresés és Foglalás

2022 Május 23, h
2022 Május 24, k
Segítségre van szüksége?