Kent Access Permit

Kent Belépési Engedély – Szankciók a szabályok be nem tartása esetén

UPDATE 20/04/2021

"The following services closed on 20 April 2021:

  • Apply for a Kent Access Permit (KAP)
  • Check an HGV is ready to cross the border

You do not need a KAP to enter Kent."

gov.uk/check-hgv-border


Ahhoz, hogy Kenten átutazhasson a doveri kikötőig és a Folkestone terminálig a HGV tehergépjárművezetőknek (7,5 tonna feletti járműveknél) 2021 januárjától Kent Belépési Engedéllyel (KAP) kell rendelkezniük. Ezt az engedélyt csak azok a járművezetők kaphatják meg, akik az áruszállításhoz szükséges összes helyes dokumentummal rendelkeznek a kikötőnél.

Az új „nehéz tehergépjármű (HGV) - ellenőrzés” szolgáltatás használatával megtudhatja, hogy rendelkezik-e az összes helyes dokumentummal. Ez az engedély csak 24 órán keresztül lesz elérhető.

Mint minden más engedély esetében, büntetéssel jár, ha nem rendelkezik a bizonyos engedéllyel. Megkerestük az Egyesült Királyság kormányát, hogy többet tudjunk meg a szabálysértés miatt kiszabott bírságokról -

  • Mind a kenti rendőrség, mind a DVSA hatalmába állhat egy 300 fontos rögzített büntetés kiszabása ha nincsenek kellő képpen felkészülve a határ készenléti vizsgálatoknak (és nem rendelkeznek a Kent Belépési Engedéllyel (KAP))
  • Csakúgy, mint a forgalmi korlátozások be nem tartása vagy a közlekedési tiszt utasításának figyelmen kivül hagyása miatt kiszabott bírságok esetében, az érvényes KAP hiánya esetén is fix közlemény bírságokat szabhatnak ki a nehéz tehergépjárművezetőknek (HGV) az Egyesült Királyságban, valamint pénzbírság betéti közleményt vethetnek ki a külföldi sofőrök számára
  • A bírságokat általában a helyszínen kell kifizetni, bár az Egyesült Királyság járművezetői 28 napon belül is kifizethetik, ha szükséges.
  • A külföldi sofőrök nem tudják késleltetni a fizetést. Ha egy sofőr nem hajlandó fizetni (függetlenül attól, hogy brit vagy uniós sofőrről van szó), akkor nehéz tehergépjárművét (HGV) lefoglalhatják (immobilizálhaták).

Az Egyesült Királyság kormánya

A Freightlink el tudja intézni az Önnek a Kent Belépési Engedélyt. Egyszerűen, csak adja meg nekünk a szükséges dokumentumokat, és már készen is áll az utazásra. További részletek hamarosan.

2020. november 23.

Keresés és Foglalás

2023 dec 6, sze
2023 dec 7, cs
Segítségre van szüksége?