roro ferry

Megfelelő megoldás az Ön cégének a kíséret nélküli szállítás?

Egyik legnépszerűbb teherkomp szolgáltatásunk a kíséret nélküli szállítás foglalása, amely több okból is folyamatosan kedvező áruszállítási módszernek bizonyul. Az Ír-tengeren az áruk nem kevesebb, mint 71%-át kíséret nélkül szállítják a teherkompokon.

Mi a kíséret nélküli szállítás?

A kíséret nélküli szállítás a kerekeken guruló áruk szállítását jelenti járművezető és fülke nélkül. Az árut egyszerűen lerakja a kikötőben egy járművezető (a fülkéről leválasztva), ahol egy vontató fel- és levontatja a hajóról.

Bár a legtöbb kíséret nélküli szállítmány pótkocsikból áll, sokféle jármű szállítható kíséret nélkül, például:

  • Mobil házak és lakókocsik
  • Traktorok
  • Kereskedelmi gépjárművek
  • Kombájnok
  • Villás targoncák
  • Vetőgépek

És sok minden más. Ha a jármű vontatható és gumiabroncsai vannak, valószínűleg alkalmas arra, hogy felvontassák egy megfelelő kompra.

Milyen előnyökkel jár?

Számos ok szól amellett, hogy igénybe vegye a kíséret nélküli szállítást. Ezek közé tartoznak például a következők:

  • Ár – jelentősen olcsóbb lehet egy járművezető segítségével leadni a pótkocsit, traktort stb. az egyik kikötőben, majd felvetetni egy másik járművezetővel a célkikötőben. Így nemcsak azzal takaríthat meg pénzt, hogy nem kell utaztatni a járművezetőt, hanem azzal is, hogy ugyanaz a járművezető több munkát is el tud végezni.
  • Hely – miért kellene megtölteni egy pótkocsit egy árucikkel (például egy targoncával), ha egyszerűen leadhatja a targoncát a kikötőben és feltetetheti a kompra? Valószínűleg még a kompüzemeltetőnek is szívességet tesz azzal, hogy ki tud tölteni egy rendellenes formájú helyet a kompon.
  • Csúcsidőn kívüli hajózás - időt és pénzt is megtakaríthat azzal, hogy csúcsidőn kívül szállítja a pótkocsijait, plusz költségek és a csúcsidőben esetlegesen bekövetkező késések nélkül.
  • Környezetvédelem – teljesítse vállalati társadalmi felelősségvállalásait és klímavédelemmel kapcsolatos kötelezettségeit azzal, hogy minimálisra csökkenti az időtartamot, amit a járművezetői az utakon töltenek.
  • A járművezetők elérhetősége – egyre nehezebb járművezetőket találni, és a munkabérük is folyamatosan emelkedik. A kíséret nélküli szolgáltatás alkalmazása révén még többet kihozhat az alkalmazottaiból.
  • Egyedüli lehetőség – előfordulhat, hogy a szállított jármű méretéből és formájából adódóan ez az egyetlen szállítási lehetőség. Szerencsére ez egy kiváló és hatékony lehetőség, amelyet sok cég vesz igénybe napi rendszerességgel.

„Már évek óta a Freightlink szolgáltatásait vesszük igénybe kíséret nélküli szállításainkhoz, és mindig rendkívül hatékonynak és megbízhatónak bizonyultak. Kiváló a kommunikációjuk, bárkivel beszélünk a cégnél, mindenki segítőkész. Fő kapcsolattartónk Luke, aki ismeri kíséret nélküli műveleteinket, és tisztában van azzal, hogyan dolgozunk. A Freightlink mindig mindent megtesz azért, hogy elhelyezze a szállítmányainkat, még akkor is, ha később jelezzük igényünket.” Brian

Néhány fontos szempont, amivel érdemes tisztában lenni

A többi szolgáltatáshoz hasonlóan itt is van néhány dolog, amit észben kell tartani:

  • A kíséret nélküli szállításhoz mindkét kikötőben szükség van egy-egy járművezetőre – gondoskodjon megfelelő üzleti partnerről, hogy biztosítani tudja a következetes árumozgatást.
  • Történhet kár – annak ellenére, hogy a kompüzemeltetők mindent megtesznek annak érdekében, hogy az Ön szállítmányának ne essen baja, történhetnek balesetek. Különösen viharos időben. Gondoskodjon kíséret nélküli járműve/pótkocsija megfelelő biztosításáról.
  • Minden kíséret nélküli pótkocsinak rendelkeznie kell rögzítőgyűrűkkel és akasztópontokkal, hogy biztonságosan a komphoz lehessen rögzíteni.

Több üzemeltető, például az Ír-tengeren a CLdN RoRo (Seatruck Ferries) vagy az Északi-tengeren a DFDS is kínál kíséret nélküli szolgáltatást. Ha ki szeretné deríteni, hogy megfelelő-e Önnek ez a szolgáltatás, forduljon értékesítési munkatársainkhoz.

2024. március 1.

Keresés és Foglalás

2024 ápr 18, cs
2024 ápr 19, p
Segítségre van szüksége?