Sweden Introduce Border Check over Migrant Crisis

Svédország határellenőrzéseket vezet be a migránsválság miatt

Svédország személyazonosságot ellenőrző állomásokat állított fel, a Dániából érkező utasok számára. Az intézkedés politiaki nyomásra került bevezetésre, mivel egyre több migráns vette célba a liberális országot, ahol a jelenségnek természetesen a sok pozitívum mellett, sajnos lesznek hátrányai is.

2015-ben Európát elárasztották a migránsok, a válság Németországban és a Calais kikötőban központosult, számos közlekedési problémát okozva Dovernél. 2015-ben Svédország több mint 150,000 menedékkérelmet kapott - Svédország bár területileg nagy, lakoságga nem haladja meg a 10 milliót.

Hogyan befolyásolja ez a kamionsofőröket és furgonosokat? Mindez a hídon történő késéseket jelenti, senki sem tudja meddig tart, de Svédország és Dánia között politikai együttműködés és tárgyalások vannak folyamatban.

Az Immingham-Esbjerg útvonal magába foglalja a Dánián történő átkelést az Oresun hídon.

Amennyiben el akarjuk kerülni az Oresund hidat, számos alternatíva áll rendelkezésre; angliai indulás esetén az egyik az Immingham-Brevik útvonal Norvégiába, mely magába foglal egy vezetést is, Brevik kikötőből, Olsón keresztül Svédországba. Természetesen a Rostock - Trelleborg útvonal a legkézenfekvőbb megoldás a magyar sofőrök számára.

Minden utasnak, aki az Oresund hidat, vagy az kompot kíván igénybe venni, be kell mutatnia dokumentumaikat. Több mint 15,000 ember ingázik ezen a hídon naponta, összekötve Melmöt és Lundot a dán fővárossal, Koppenhágával.

Befolyásolja ez a magyar logisztikai vállalatokat? Igen. Svédország intézkedéseire reagálva, Dánia ellenőrzést vezetett be a német határon, mely igen nagy riadalmat keltett mindenkiben. Lars Loekke Rasmussen, a dán miniszterelnök szerint, a határmenti ellenőrzések akadályozni fogják a Dániából kifelé tartó forgalmat. Az országok között nő a politikai feszültség, mivel félő hogy ezek az intézkedések negatív hatással lesznek a turizmusra, valamint a vasúti társaságok, befektetők is szkeptikussá válhatnak a jövőbeli üzleteket illetően. További vitákat szült az a kérdés is, hogy miért tesznek magáncégeket felelőssé azért, hogy ellenőrizzék az emberek személyazonosságát, illetve hogy mindez kinek a költsége kell hogy legyen.

A német külügyminisztérium szóvivője a következőket mondta nyilatkozatában: "A költözés, mozgás szabadsága fontos alapelv, talán az EU legnagyobb eredménye az elmúlt években ... Schengen nagyon fontos, ám egyúttal veszélyes is."

2016. március 15.

Keresés és Foglalás

2021 okt 21, cs
2021 okt 22, p
Segítségre van szüksége?