Sweden Introduce Border Check over Migrant Crisis

Svédország határellenőrzéseket vezet be a migránsválság miatt

Svédország személyazonosságot ellenőrző állomásokat állított fel, a Dániából érkező utasok számára. Az intézkedés politiaki nyomásra került bevezetésre, mivel egyre több migráns vette célba a liberális országot, ahol a jelenségnek természetesen a sok pozitívum mellett, sajnos lesznek hátrányai is.

2015-ben Európát elárasztották a migránsok, a válság Németországban és a Calais kikötőban központosult, számos közlekedési problémát okozva Dovernél. 2015-ben Svédország több mint 150,000 menedékkérelmet kapott - Svédország bár területileg nagy, lakoságga nem haladja meg a 10 milliót.

Hogyan befolyásolja ez a kamionsofőröket és furgonosokat? Mindez a hídon történő késéseket jelenti, senki sem tudja meddig tart, de Svédország és Dánia között politikai együttműködés és tárgyalások vannak folyamatban.

Az Immingham-Esbjerg útvonal magába foglalja a Dánián történő átkelést az Oresun hídon.

Amennyiben el akarjuk kerülni az Oresund hidat, számos alternatíva áll rendelkezésre; angliai indulás esetén az egyik az Immingham-Brevik útvonal Norvégiába, mely magába foglal egy vezetést is, Brevik kikötőből, Olsón keresztül Svédországba. Természetesen a Rostock - Trelleborg útvonal a legkézenfekvőbb megoldás a magyar sofőrök számára.

Minden utasnak, aki az Oresund hidat, vagy az kompot kíván igénybe venni, be kell mutatnia dokumentumaikat. Több mint 15,000 ember ingázik ezen a hídon naponta, összekötve Melmöt és Lundot a dán fővárossal, Koppenhágával.

Befolyásolja ez a magyar logisztikai vállalatokat? Igen. Svédország intézkedéseire reagálva, Dánia ellenőrzést vezetett be a német határon, mely igen nagy riadalmat keltett mindenkiben. Lars Loekke Rasmussen, a dán miniszterelnök szerint, a határmenti ellenőrzések akadályozni fogják a Dániából kifelé tartó forgalmat. Az országok között nő a politikai feszültség, mivel félő hogy ezek az intézkedések negatív hatással lesznek a turizmusra, valamint a vasúti társaságok, befektetők is szkeptikussá válhatnak a jövőbeli üzleteket illetően. További vitákat szült az a kérdés is, hogy miért tesznek magáncégeket felelőssé azért, hogy ellenőrizzék az emberek személyazonosságát, illetve hogy mindez kinek a költsége kell hogy legyen.

A német külügyminisztérium szóvivője a következőket mondta nyilatkozatában: "A költözés, mozgás szabadsága fontos alapelv, talán az EU legnagyobb eredménye az elmúlt években ... Schengen nagyon fontos, ám egyúttal veszélyes is."

2016. március 15.

Keresés és Foglalás

2022 Május 24, k
2022 Május 25, sze
Segítségre van szüksége?