Tallink logo

Tallink Silja Line hírek: a finn rakodómunkások szakszervezetének (AKT) túlóratilalma

„A FINN RAKODÓMUNKÁSOK SZAKSZERVEZETE (AKT) FEBRUÁR 1-JÉVEL TÚLÓRATILALMAT JELENTETTE BE, ÉS FEBRUÁR 15-TŐL SZTRÁJKOT HIRDETETT.

A finn rakodómunkások szakszervezete (AKT) túlóratilalmat hirdetett a kollektív szerződéses szektorára 2023. február 1-jei (szerdai) kezdettel.

Ez a túlóratilalom a helsinki és turkui kikötők rakodómunkásait érinti majd, ezért a Tallink Silja nem tud kezelési egységeket fogadni szombaton és vasárnap, amíg a tilalom érvényben van.

A kezelési egységeket (járművezető nélküli egységek, pótkocsik, gépek, új személygépkocsik stb.) a következő indulási időpontokban nem tudják fogadni:

  1. péntekenként Stockholm – Helsinki 16:45-kor
  2. péntekenként Tallinn – Helsinki 22:30-kor
  3. szombatonként minden indulási időpontban
  4. vasárnaponként minden indulási időpontban. Kivétel: Tallinn – Helsinki 22:30-kor és Stockholm – Helsinki 16:45-kor (kirakodás hétfő reggel).

A Tallink Silja hajói a szokásos menetrend szerint járnak, és a járművezetővel rendelkező egységeket minden indulási időpontban fogadják.

A finn rakodómunkások szakszervezete (AKT) 2023. február 15-én 06:00 órai kezdettel sztrájkot is hirdetett. A sztrájk a helsinki és a turkui kikötők rakodómunkásait fogja érinteni. Ha a sztrájk elkezdődik, a Tallink Silja 2023. február 15-től nem tud kezelési egységeket fogadni Helsinkiben és Turkuban.”

Tallink Silja Line hírek

A helyzet alakulásáról folyamatos tájékoztatást adunk. Itt megtekintheti a Tallink Silja rakománykezelési ütemtervét.

2023. február 7.

Keresés és Foglalás

2024 feb 23, p
2024 feb 24, szo
Segítségre van szüksége?