Tesla Semi HGV

Valóban mindent megváltoztat az új ’Tesla Semi’ HGV a transzport piacon?

Felfedték a Tesla Semit. A gyártása a teljesen elektromos, 500 mérföldes kamionnak 2019-ben kezdődik meg.

A Tesla vezetője, Elon Musk Hawthorne Californiában mutatta be a kamiont múlt csütörtökön, mint egy 0-60 mph gyorsulással 5 másodperc alatt. Teli rakva 36 tonnával a kamion képes megütni a 60mph 20 másodperc alatt, ami 40 másodperccel túlszárnyalja a dizeles riválisait.

Musk állítja, hogy a jármű energiatakarékos rendszere képes visszanyerni a kinetikus energia 98% -át az akkumulátornak. Az új gyorsan töltő megoldással, az úgynevezett megatöltővel 400 mérföldre lesz képes 30 perc alatt újratölteni. Ezt a származási vagy rendeltetési pontokon lehet telepíteni, akárcsak a meglévő szupertöltőket, amiket a benzinkutakon lehet majd találni.

A Tesla tartózkodik attól, hogy több részletet osszon meg a motorról és az akksiról de azt már tudjuk, hogy a haladó autonóm technológiájának köszönhetően megakadályozza majd a pótkocsi átfordulását. A fedélzeten lévő szenzorok érzékelik majd az instabilitást és a jármű ez alapján állítja majd be a forgatónyomatékot külön minden keréknél és egymástól függetlenül hozza működésbe a fékeket. Pluszban pedig a járművet körülvevő kamerák fogják segíteni a nehezen látható részeket, majd jelzik a sofőrnek ha vigyázni kell az akadályokkal és veszélyekkel. A jármű mind e mellett bemutatja az új továbbfejlesztett automata pilóta rendszert vészfékkel, sávmegtartással, sáv elhagyás figyelmeztetéssel és eseményrögzítéssel.

A teljesítőképessége és biztonsági előnyei mellett, Elon Musk részletezte a hatalmas megtakarítást amit egy elektromos kamionnal lehet sprórolni.

A következőt nyilatkozta

"A tulajdonosok várhatóan 200 000 dollárt vagy akár még többet takaríthatnak meg kb egy millió mérföldön a benzinköltségen."

Bátran kimondhatjuk, hogy nem mindenki van meggyőződve az elektromos jármű sikeréről.

Már most lefoglalhatod a Semit 5000 dollárért, melynek gyártása 2 éven belül megkezdődik.

2017. november 21.

Keresés és Foglalás

2024 feb 23, p
2024 feb 24, szo
Segítségre van szüksége?