A P&O Ferries megerősítette, hogy Troon

FONTOS UTAZÁSI FRISSÍTÉSEK

  • UK - A franciaországi utazások tesztelésének változásai. Tudjon meg többet
  • ROI Közlekedési Minisztérium – A fuvarozóknak negatív COVID-19 teszt szükséges a Franciaországba való utazás előtt. Tudj meg többet
  • AZ LEGÚJABB COVID19 TANÁCSOKÉRT A KÜLFÖLDRE VALÓ UTAZÁSOKRÓL, LÁTOGASSON EL A GOV.UK WEBOLDALRA ÉS VÁLASSZA KI CÉLORSZÁGÁT

A P&O Ferries megerősítette, hogy Troon – Larne útvonalon, tavasztól őszig üzemelő szolgáltatást azonnali hatállyal felfüggeszti.

Az intézkedés oka egyszerű: Nem kifizetődő az útvonal üzemeltetése.

Az eredetileg Ardrossanból induló P&O kompok 2001-ben kezdek Troonból indulni, ahonnan mostanáig kínálták szolgáltatásaikat. Régebben áruszállítást tettek lehetővé, míg nemrégiben megnyitották kapuikat az utasforgalom számára is, melyre igen nagy hangsúlyt fektettek.

Az intézkedés hatása elhanyagolható, hiszen a Cairnryanből induló járatok továbbra is elérhetőek lesznek, mely csupán 52 mérföldre található Troontól délre. A P&O Ferries a Cairnryan – Larne útvonalon működik, míg a Stena Line a Cairnryan – Belfast útvonalon.

Hosszú távon bizonyára lesznek a dolognak következményei, a helyi Troon és Larna közösségekre nézve biztosan, melyet nem szabad alábecsülni. A következmények ezidáig ismeretlenek, hacsak egy másik üzemeltető át nem veszi az útvonal működtetését.