Stena Estrid

Útra kel az új generációs E-Flexer RoPax Stena Estrid komphajó

A Stena Line elindította első, következő generációs, a kínai Avid Weihai hajógyárban gyártott RoPax komphajóját.

A Stena Estrid nevű új hajó január 16-án került először vízre. A 2020-as év elején a Dublin- Holyhead útvonalon való közlekedésre épített Stena Estrid az első azon három új E-Flexer-hajó közül, amelyek a tervek szerint 2021-ben az Ír-tengeren közlekednek majd. A sorozat két másik hajója Belfast és Liverpool között fogja működtetni szolgáltatásait.

Ugyancsak január 16-án történt meg a sorozat harmadik komphajójának a hajógerinc lefektetése, amellyel az Avic Weihai hivatalosan is bejelentette a hajóépítés elkezdését. Az Avic Weihai hajógyár összes E-Flexer építési projektjét a Stena Line testvérvállata, a Stena RoRo irányítja.

Per Westling, a Stena RoRo vezérigazgatója, a következőket nyilatkozta:

"Nagy örömünkre szolgál az AVID hajógyárral való nagyszerű együttműködés, amelynek célja az E-Flexer sorozat fejlesztése és gyártáse. A felhasználói igényeket figyelembe véve az alkalmazkodásra és rugalmasságra vonatkozó követelményeknek megfelelően történik a fejlesztés, és ez utóbbinál a hajógyár sikeres és jó minőségű munkát végzett."

2016 és 2018 között a Stena RoRo nyolc Stena E-Flexer osztályú hajót rendelt. A 215 méteres hosszúságú, 3 100 folyóméter szállítási kapacitással rendelkező, valamint 120 autó és mintegy 1000 utas szállítására alkalmas Ír-tengeri közlekedésre épülő három hajó nagyobb lesz a jelenlegi RoPax-hajóknál. Ez a Stena Line jelentős, több milliós befektetésének minősül képviseli, és a hivatalos bejelentések szerint „kiemelt fontossággal” bír az Ír-tengeren történő hajózás terén. A Holyhead-et esetlegesen érintő Brexit-tel kapcsolatos aggodalmak ellenére a Stena bízik abban, hogy az ír-tengeri komp-közlekedés sikeresen fog fejlődni az elkövetkező években.

Niclas Mårtensson, a Stena Lina vezérigazgatója elmondása szerint:

"Ez egy nagyon izgalmas időszak cégtörténetünkben. Büszke vagyok arra, hogy Európa legnagyobb kompszolgáltatója, a Stena Line, továbbra is az élen jár, és az árufuvarozást és a szabadidős ügyfelek következő generációjának kiszolgálását is biztosítani fogja."

Hamarosan további hírekkel szolgálhatunk majd a Stena E-Flexer sorozatról.

2019. január 25.

Keresés és Foglalás

2024 Mar 19, k
2024 Mar 20, sze
Segítségre van szüksége?