HGV load theft

11 mód arra, hogy mint járművezető, biztonságosan járjunk el

Ne feledje, hogy az ön biztonsága mint járművezető, rendkívül fontos. Felsorolunk tizenegy pontot, amit mindig be kell tartania munka közben, legyen akár éppen az úton, vagy a kikötő közelében.

 1. Tervezze meg útját előre. Amennyiben lehetséges, változtassa útvonalát amennyit csak lehetséges, hogy a bűnözők ne figyeljenek fel rá.

 2. Mindig távolítsa el a zárakból a kulcsot, mikot őrizetlenül hagyja a járművet. Még akkor is, ha csupán tankol. Igazán nem érdemes ellopatni az árut egy ilyen apróság miatt.

 3. Győződjön meg róla, hogy vezetés közben az ajtók zárva vannak. Előfordulhat, hogy megpróbálnak behatolni járművébe, egy közlekedési lámpánál vagy akár egy kialakult dugó során.

 4. Az éjszakai parkolást, jóváhagyott helyen tegye, amennyiben ez lehetséges. Kerülje a sötét, kivilágítatlan és elszigetelt helyeket. Keresse a Parkoló jelzést, melyet a renderség ellenőrzés alatt tart és megfelel a biztonsági előírásoknak. Próbáljon úgy megállni, hogy ne lehessen a hátsó ajtókhoz hozzáférni.

  park mark

 5. Amennyiben az ügyfél azt kéri, hogy egy másik helyen rakja le az árut, mindig hívja fel irányítóját és győződjön meg róla, a változtatás valós. Semmi esetre se fogadjon el ilyen esetben semmilyen élelmet, kávét, stb. Először mindig telefonáljon.

 6. Próbáljon folyamatosan haladni és egyhuzamban körülbelül 4 órát vezetni. A kamiontolvajok nem valószínű, hogy ilyen távolságokba követni fogják.

 7. Mikor értékes árut szállít és van rá lehetősége, más sofőrökkel együtt utazzon konvojban. Bárki felvehet egy lopott egyenruhát és tehet úgy, hogy a cég alkalmazottja. Amennyiben a sofőr nincs egyedül, nagy eséllyel odébbállnak.

 8. Használjon Törékeny Áru megjelölést, ezzel is elriasztva a tolvajokat. A profikat ugyan nem tántorítja el, de talán az opportunistákat igen.

  vulnerable load card

 9. Tartson minden rakodással kapcsolatos dokumentumot elzárt helyen. Ne ossza meg senkivel, hogy mit és hova szállít.

 10. Mikor rádöbben, hogy járműve éppen kifosztás alatt van, ne hagyja el a kocsit. Nem éri meg. Zárja be az ajtókat, indítsa be a motort, kapcsolja fel a világítást és nyomja a dudát, hogy felkeltse a közelben lévőt érdeklődését. Egy tolvaj sem akarja magára vonni a figyelmet, így lehet ezzel elijeszti őket. És természetesen, hívja a rendőrséget.

 11. Mikor visszatér a járműhöz egy-egy pihenő után, mindig győződjön meg róla, hogy nem történt illetéktelen behatolás. Ellenőrizze az ajtókat, zárakat, pántokat, a ponyvát.

2016. október 31.

Keresés és Foglalás

2024 feb 23, p
2024 feb 24, szo
Segítségre van szüksége?