Santander

40-ik évforduló a Brittany Ferries számára Írországban

Az egyik legnépszerűbb operátor aki az európai vízeken navigál, a Brittany Ferries, akik először 1973 januárjában keltek útra.

A cég első teherkompjai Roscoff és Plymouth között hajóztak, azzal a céllal, hogy a karfiol és articsóka szállítóknak könnyebb hozzáférést nyújtson a brit piachoz.

Ez nem történt meg egészen 5 évvel későbbig, amikoris Corkból Roscoffba elindult az első komp 1978-ban Szent Patrik napján. Azóta már 40 telt el, hogy az első hajó útnak indult Írország déli része, illetve Franciaország között.

Azóta a cég tovább folytatta a virágzását, több mint húsz hajót és több tucat útvonalat kínálva, így megállva a fő versenyhelyet mind utas és teherszállítás terén is.

Hogy a negyvenedik évfordulóját emlékezetesen ünnepelje, korábban ezen az éven a Brittany Ferries bejelntette, hogy ők lesznek az elsők direkt utat létrehozva Spanyolország és Írország között.

A hajó Corkból fog kikötni Munsterben és Santanderbe ér majd be.

A Cork kikötő kereskedelmi vezetője, Michael McCarthy kapitány így nyilatkozott:

"Cork kikötője teljes szívvel üdvözli a szolgáltatást, amit már egy ideje próbáltunk elérni. Örömmel számolunk be, hogy a régi ügyfelünk, Brittany Ferries, elkötelezte magát e mellett az új szolgáltatás mellett, mely növelni fogja a turizmust illetve teherszállítást is. Az opció, hogy a szállítók meg tudják majd kerülni az Egyesült Királyság földhídját nagyon csábítónak tűnhet, főleg ha a Brexit általi bizonytalanság folytatódik. Biztosak vagyunk benne, hogy mind az importálók és az exportálók életképessé teszik majd."

Már nem kell sokat várni, az első átkelés április végére várható és a hajó (MV Connemara) kétszer fog visszatérni minden héten körülbelül 2225 méternyi parkolható hellyel.

"Ez egy jelentős lépés a Brittany Ferries számára, direkt útvonalat nyújtva a szállítók számára Spanyolországba, az utasoknak pedig egy sokkal szélesebb nyaralási lehetőséget Corkból."

mondta Hugh Bruton, általános menedzsere az ír Brittany Ferriesnek

A teherkompjegyek hamarosan megvásárolhatóak lesznek az új útvonalra és már nagyon izgatottan v'rjuk, hogy átküldjük az első hajót Spanyolországból Írországba.

2018. április 6.

Keresés és Foglalás

2022 dec 7, sze
2022 dec 8, cs
Segítségre van szüksége?