Santander

40-ik évforduló a Brittany Ferries számára Írországban

Az egyik legnépszerűbb operátor aki az európai vízeken navigál, a Brittany Ferries, akik először 1973 januárjában keltek útra.

A cég első teherkompjai Roscoff és Plymouth között hajóztak, azzal a céllal, hogy a karfiol és articsóka szállítóknak könnyebb hozzáférést nyújtson a brit piachoz.

Ez nem történt meg egészen 5 évvel későbbig, amikoris Corkból Roscoffba elindult az első komp 1978-ban Szent Patrik napján. Azóta már 40 telt el, hogy az első hajó útnak indult Írország déli része, illetve Franciaország között.

Azóta a cég tovább folytatta a virágzását, több mint húsz hajót és több tucat útvonalat kínálva, így megállva a fő versenyhelyet mind utas és teherszállítás terén is.

Hogy a negyvenedik évfordulóját emlékezetesen ünnepelje, korábban ezen az éven a Brittany Ferries bejelntette, hogy ők lesznek az elsők direkt utat létrehozva Spanyolország és Írország között.

A hajó Corkból fog kikötni Munsterben és Santanderbe ér majd be.

A Cork kikötő kereskedelmi vezetője, Michael McCarthy kapitány így nyilatkozott:

"Cork kikötője teljes szívvel üdvözli a szolgáltatást, amit már egy ideje próbáltunk elérni. Örömmel számolunk be, hogy a régi ügyfelünk, Brittany Ferries, elkötelezte magát e mellett az új szolgáltatás mellett, mely növelni fogja a turizmust illetve teherszállítást is. Az opció, hogy a szállítók meg tudják majd kerülni az Egyesült Királyság földhídját nagyon csábítónak tűnhet, főleg ha a Brexit általi bizonytalanság folytatódik. Biztosak vagyunk benne, hogy mind az importálók és az exportálók életképessé teszik majd."

Már nem kell sokat várni, az első átkelés április végére várható és a hajó (MV Connemara) kétszer fog visszatérni minden héten körülbelül 2225 méternyi parkolható hellyel.

"Ez egy jelentős lépés a Brittany Ferries számára, direkt útvonalat nyújtva a szállítók számára Spanyolországba, az utasoknak pedig egy sokkal szélesebb nyaralási lehetőséget Corkból."

mondta Hugh Bruton, általános menedzsere az ír Brittany Ferriesnek

A teherkompjegyek hamarosan megvásárolhatóak lesznek az új útvonalra és már nagyon izgatottan v'rjuk, hogy átküldjük az első hajót Spanyolországból Írországba.

2018. április 6.

Keresés és Foglalás

2024 feb 26, h
2024 feb 27, k
Segítségre van szüksége?