UK Government logo

Az Írország és Nagy-Britannia közötti áruszállítást a 2022.-es januári változások NEM érintik

Az Egyesült Királyság kormánya mai (2021. december 15-i) közleménye szerint úgy döntött, hogy további értesítésig NEM érintik az Ír Köztársaság és Nagy-Britannia közötti árumozgásokat a 2022. Január 1-től életbe lépő határellenőrzési változások, az Észak-Írországi Jegyzőkönyvről folyó viták miatt.

„A kormány úgy döntött, hogy a helyes dolog az, hogy ideiglenesen meghosszabbítja az áruk az Ír szigetről a Nagy-Britanniába történő szállítására vonatkozó jelenlegi rendelkezéseket, amíg a jegyzőkönyvről szóló tárgyalások folynak.

Ez azt jelenti, hogy az Ír szigetről közvetlenül Nagy-Britanniába szállított áruk a jelenleg érvényben lévő rendelkezések alapján történnek, további értesítésig; és egyelőre nem érintik a Január 1-jén bevezetett változások, mint az összes többi bejövő áru esetében."

Határellenőrzés változások az Ír Köztársaságból Nagy-Britanniába szállított áruk esetén

Január 1-től az Ír Köztársaságból Nagy-Britanniába irányuló árumozgások

  • NEM igényelnek teljes import-ellenőrzést (GMR) Nagy Britanniában
  • NEM igényelnek egészségügyi és növény-egészségügyi (SPS) áruk előzetes bejelentését

Továbbra is teljes behozatali ellenőrzésekre lesz szükség az EU többi részéből Nagy-Britanniába irányuló árumozgások esetében, és a meglévő ellenőrzésekre az Egyesült Királyságból az Ír Köztársaságba irányuló árumozgások esetében.

Az Egyesült Királyság kormányának teljes határellenőrzési nyilatkozata elérhető az Egyesült Királyság parlamentjének honlapján.

2021. december 20.

Keresés és Foglalás

2023 dec 6, sze
2023 dec 7, cs
Segítségre van szüksége?