sanitary ssd c88 poao

Az EU -ból GB -ba irányuló import változásainak ütemterve

Nagyon fontos, hogy vállalkozása felkészüljön minden további változásra, amelyek befolyásolják a vállalkozások működési és vámeljárási módját, amikor árukat szállítanak az EU-ból GB-ba.

2021. Október

Növény- és egészségügyi termékek

2021. október 1 -jétől óriási változások lesznek a növény- és egészségügyi termékek szállításakor. Minden POAO (állati eredetű termékek) termék, importálás esetén, egészségügyi tanúsítvánnyal kell rendelkeznie, amikor egy EU-tagállamból belép GB-be. Ez lehetővé teszi a távoli okmányellenőrzést. Ezeket a behozatalokat az importőrnek az IPAFFS-en (Állatok behozatala, élelmiszer- és takarmányozási rendszer) keresztül is előzetesen be kell jelentenie, mielőtt GB-be érkezik.

Létfontosságú, hogy minden ABP-t (állati eredetű mellékterméket) egészségügyi bizonyítvány kísérjen. Ha az egészségügyi bizonyítvány nem áll rendelkezésre, akkor fel kell vennie a kapcsolatot az APHA -val (Állat- és Növény-egészségügyi Ügynökség), és ezután lehetséges, hogy engedélyt és kereskedelmi okmányt is használhat. Ezeket az árukat és a HRFANO (nagy kockázatú élelmiszerek vagy állati eredetű takarmányok) importőreit is előzetesen be kell jelenteni az IPAFFS-sel.

UK Government Import or move food and drink from the EU and Northern Ireland to Great Britain guide.

2022 Január

Biztonsági és Védelmi Nyilatkozatok (S&S GB)

Jelenleg nem kötelező az ENS (belépési összefoglaló nyilatkozat) benyújtása az EU-GB-ból érkező árukra. 2022. január 1 -jétől ez megváltozik, és minden alkalommal be kell nyújtania a megfelelő SSD -t (Biztonsági ésVédelmi Nyilatkozat), amikor árut importál- vagy exportál Nagy-Britanniából. Ne felejtse el megnézni a CustomsLink SSD/ENS készítőjét, hogy gyorsan és egyszerűen elkészítse ezeket!

Importvám Nyilatkozatok

Az importáláskor minden árura vonatkozóan teljes vámáru-nyilatkozat szükséges.

Növényi- és egészségügyi termékek

2022. január 1 -jétől a POAO -nak és az ABP -nek egy meghatározott belépési ponton kell belépnie GB -ba az EU -ból, BCP -vel (Border Control Post).

Az EU-ból származó csíratermékeknek egészségügyi bizonyítvánnyal kell rendelkezniük, amely lehetővé teszi számukra a dokumentumok ellenőrzését. Ezeket az árukat az importőrnek előzetesen is be kell jelentenie az IPAFFS-en keresztül, amielőtt a GB-be szállítsa, 2022. január 1-jétől új vámimport-követelmények vonatkoznak a GB-on belüli megérkezésükre.

Minden HRFANO-behozatalnak szintén határállomáson kell keresztülmennie, és az importőrnek előzetesen be kell jelentenie, mielőtt megérkezik GB-ba. Ez lehetővé teszi a dokumentumok, személyazonosság és fizikai ellenőrzések elvégzését, mielőtt ezek az áruk végső rendeltetési helyükre érnek.

2022 Március

Növény-egészségügyi termékek

2022. március 1-jétől minden élő állatnak (beleértve a lóféléket is), amelyet Nagy-Britanniába importálnak egy EU-tagállamból, egészségügyi bizonyítvánnyal kell rendelkeznie, amely lehetővé teszi számukra, hogy dokumentált, személyazonossági és fizikai ellenőrzéseken menjenek keresztül az előre megszabott belépési ponton. Ezeket az árukat az importőrnek előzetesen értesítenie kell az IPAFFS használatával.

2022 márciusától minden, az EU-ból Nagy-Britanniába importált “magas kockázatú” állatot megállapított ellenőrzésnek kell alávetni. Az egyéb állatok ellenőrzése a behozatal idején a biológiai biztonságon és a közegészségügyi kockázatokon alapul.

Létfontosságú, hogy vállalkozása felkészüljön mindezekre a változásokra, hogy később ne legyen fennakadása a vámok miatt. Figyelje blogunkat, és tájékozódjon az iparággal kapcsolatos további frissítésekről, amelyek befolyásolhatják üzleti tevékenységét.

EU-GB IMPORT ÚTMUTATÓ LETÖLTÉSE PDF FORMÁTUMBAN

2021. szeptember 9.

Keresés és Foglalás

2023 dec 7, cs
2023 dec 8, p
Segítségre van szüksége?