Eurotunnel Freight logo

Eurotunnel Freight hírek Fontos értesítés: villamosenergia-érték korrekció (EVA)

Amint azt bizonyára Ön is tudja, tehervonataink elektromos árammal működnek, ami lehetővé teszi, hogy a lehető legkörnyezetbarátabb módon juttassa át tehergépkocsijait és árucikkeit a csatornán. Ez a megoldás eddig az olajár ingadozásaitól is megvédett bennünket.

A helyzet azonban a közelmúltban a gazdaságok újraindulása, majd a nemrégiben kialakult kelet-európai instabilitás miatt megváltozott. A benzinárak soha nem látott magasságokba szöktek, és minden energiahordozó, köztük az elektromos áram ára is meredeken emelkedik.

Elektromos áramköltségeink jelentős mértékben megemelkedtek: míg az áram azonnali átlagára 2020-ban 32 euró/MW volt, addig 2021-ben már 109 euró/MW-ra emelkedett, ami rendkívüli módon megnövelte üzemeltetési költségeinket.

Tisztában vagyunk azzal, hogy Önt is érinti az üzemanyagár emelkedése a saját tevékenységei során. A fosszilis üzemanyaggal üzemelő kompok szintén érzik ennek hatását, és néhány évvel ezelőtt be is vezették a BAF üzemanyagpótlék mechanizmust energiaköltségeik emelkedésének ellensúlyozására. Bár eddig sikerült elkerülnünk azt, hogy ilyen intézkedést kelljen bevezetnünk szolgáltatásunkkal kapcsolatban, a jelenlegi helyzetben nem áll módunkban felvállalni a teljes többlet villamosenergia költség terhét a szállítmányozásban.

2022. április 1-jétől úgynevezett villamosenergia-érték korrekciót (EVA) adunk hozzá a számlájához, az átkelés díjától elkülönítve, hogy könnyebben átháríthassa az ügyfeleire, amint azt a saját üzemanyag tételei esetében is teszi. Értéke ugyanaz lesz minden alkalommal minden jármű esetében: a 7,5 m-t meghaladó járműveknek átkelésenként 10 euró/9 font, a kisebb méretű járműveknek pedig átkelésenként 5 euró/5 font. Kérjük, tájékoztassa munkatársait és könyvelési szolgáltatóját a jövőbeli számlákkal kapcsolatos változásról, amely a következő weboldalon tekinthető meg: https://www.eurotunnelfreight.com/fee.

A villamosenergia-érték korrekció (EVA) további értesítésig érvényes. Szándékunk szerint a következő hónapokban ezen a szinten marad a korrekció mértéke, ha a helyzet nem romlik tovább. Amennyiben mégis módosítani kényszerülnénk ezt az értéket, arról igyekszünk egy hónappal előre tájékoztatást nyújtani. Mindent megteszünk annak érdekében is, hogy csökkentsük vagy megszüntessük az EVÁ-t, amennyiben azt az energiaárak helyzetének javulása engedi.

Tisztában vagyunk azzal, hogy ez nagyon kedvezőtlen változás, és valóban minden tőlünk telhetőt megtettünk azért, hogy elkerüljük e korrekció alkalmazását. Most azonban kénytelenek vagyunk bevezetni az intézkedést annak érdekében, hogy továbbra is biztosítani tudjuk ugyanazt a minőségi szolgáltatást, amelyet a Eurotunnel Le Shuttle Freight-tól megszokott. A villamosenergia-érték korrekció (EVA) a kompok esetében alkalmazott BAF üzemanyagpótlék megfelelője, értéke azonban sokkal alacsonyabb.

Köszönjük megértését és szolgáltatásunk iránti töretlen hűségét.

Eurotunnel Freight

2022. március 11.

Keresés és Foglalás

2024 feb 23, p
2024 feb 24, szo
Segítségre van szüksége?