Eurotunnel Freight logo

Eurotunnel Freight hírek Fontos értesítés: villamosenergia-érték korrekció (EVA)

Amint azt bizonyára Ön is tudja, tehervonataink elektromos árammal működnek, ami lehetővé teszi, hogy a lehető legkörnyezetbarátabb módon juttassa át tehergépkocsijait és árucikkeit a csatornán. Ez a megoldás eddig az olajár ingadozásaitól is megvédett bennünket.

A helyzet azonban a közelmúltban a gazdaságok újraindulása, majd a nemrégiben kialakult kelet-európai instabilitás miatt megváltozott. A benzinárak soha nem látott magasságokba szöktek, és minden energiahordozó, köztük az elektromos áram ára is meredeken emelkedik.

Elektromos áramköltségeink jelentős mértékben megemelkedtek: míg az áram azonnali átlagára 2020-ban 32 euró/MW volt, addig 2021-ben már 109 euró/MW-ra emelkedett, ami rendkívüli módon megnövelte üzemeltetési költségeinket.

Tisztában vagyunk azzal, hogy Önt is érinti az üzemanyagár emelkedése a saját tevékenységei során. A fosszilis üzemanyaggal üzemelő kompok szintén érzik ennek hatását, és néhány évvel ezelőtt be is vezették a BAF üzemanyagpótlék mechanizmust energiaköltségeik emelkedésének ellensúlyozására. Bár eddig sikerült elkerülnünk azt, hogy ilyen intézkedést kelljen bevezetnünk szolgáltatásunkkal kapcsolatban, a jelenlegi helyzetben nem áll módunkban felvállalni a teljes többlet villamosenergia költség terhét a szállítmányozásban.

2022. április 1-jétől úgynevezett villamosenergia-érték korrekciót (EVA) adunk hozzá a számlájához, az átkelés díjától elkülönítve, hogy könnyebben átháríthassa az ügyfeleire, amint azt a saját üzemanyag tételei esetében is teszi. Értéke ugyanaz lesz minden alkalommal minden jármű esetében: a 7,5 m-t meghaladó járműveknek átkelésenként 10 euró/9 font, a kisebb méretű járműveknek pedig átkelésenként 5 euró/5 font. Kérjük, tájékoztassa munkatársait és könyvelési szolgáltatóját a jövőbeli számlákkal kapcsolatos változásról, amely a következő weboldalon tekinthető meg: https://www.eurotunnelfreight.com/fee.

A villamosenergia-érték korrekció (EVA) további értesítésig érvényes. Szándékunk szerint a következő hónapokban ezen a szinten marad a korrekció mértéke, ha a helyzet nem romlik tovább. Amennyiben mégis módosítani kényszerülnénk ezt az értéket, arról igyekszünk egy hónappal előre tájékoztatást nyújtani. Mindent megteszünk annak érdekében is, hogy csökkentsük vagy megszüntessük az EVÁ-t, amennyiben azt az energiaárak helyzetének javulása engedi.

Tisztában vagyunk azzal, hogy ez nagyon kedvezőtlen változás, és valóban minden tőlünk telhetőt megtettünk azért, hogy elkerüljük e korrekció alkalmazását. Most azonban kénytelenek vagyunk bevezetni az intézkedést annak érdekében, hogy továbbra is biztosítani tudjuk ugyanazt a minőségi szolgáltatást, amelyet a Eurotunnel Le Shuttle Freight-tól megszokott. A villamosenergia-érték korrekció (EVA) a kompok esetében alkalmazott BAF üzemanyagpótlék megfelelője, értéke azonban sokkal alacsonyabb.

Köszönjük megértését és szolgáltatásunk iránti töretlen hűségét.

Eurotunnel Freight

2022. március 11.

Keresés és Foglalás

2022 nov 26, szo
2022 nov 27, v
Segítségre van szüksége?