German flag on map of Europe

Kompok Németországból – útmutató a balti-tengeri kompútvonalakhoz

A Balti-tenger a világ egyik legforgalmasabb személyhajózási területe. A balti államok fejlett kompösszeköttetéseket építettek ki egymással. Alább a Freightlink által kínált legnépszerűbb balti-tengeri útvonalak listája látható. Bármelyik kikötőből is kell indulnia, mi biztosan megtaláljuk Önnek a legmegfelelőbb utazási lehetőséget:

Körülbelül 19 kompútvonal köti összes Németországot az Egyesült Királysággal, Dániával, Svédországgal, Norvégiával, Finnországgal és Kelet-Európával. A legnépszerűbb áruszállító-, tehergépkocsi- és furgonútvonalak közé tartozik a Rostock –Gedser, a Rostock – Trelleborg, a Puttgarden – Rodby és a Kiel – Göteborg útvonal.

ROSTOCK

Rostock - teherkompok Dániába, Finnországba és Svédországba.

Rostock jelentős teherkikötő, a TT Line és a Scandlines fő bázisa.

A TT Lines a svédországi Trelleborgba,

a Scandlines pedig a dániai Gedserbe indít járatokat.

A Rostockból Malmőbe vezető útvonalon az Öresund hidat és egy kompjegyet kell igénybe venni.

Ha a Rostock – Gedser útvonalat választja, egy további kompra is felszállhat Svédország felé a Helsingor – Helsingborg kompútvonal igénybe vételével.

Teherkompok is indulnak Rostockból a finnországi Helsinkibe és Hankóba.

A TT Line és a Stena Line ezen kívül teherkompokat is indít Trelleborgba.

Foglaljon kompjegyet Rostockból.

Puttgarden

Kompjáratok Svédországba és Dániába

A puttgardeni kompkikötő a német Fehmarn-szigeten helyezkedik el, a Németországot, Svédországot és Dániát összekötő fontos útvonalakon.

A Hamburg – Koppenhága közlekedési útvonalon is jelentős pontnak számít. A Fehmarn-szigetet egy közúti és vasúti híd köti össze a szárazföli Németországgal. A Fehmarn-öv választja el Németországot Dániától, és innen indulnak kompjáratok Rodby, Helsingborg és Malmö kikötőibe.

Foglaljon kompjegyet Puttgardenből

Travemünde

Kompjáratok Finnországba, Svédországba, Lettországba

A kompkikötő a németországi Lübeck város területén, a Trave folyó torkolatánál helyezkedik el. A tengeri üdülőhely, Travemünde, 1802 óta Németország legnagyobb balti-tengeri kompkikötője. Innen indulnak a Nordo Link társaság teherkompjai a svédországi Malmöbe, illetve a TT Line társaság teherkompjai a svédországi Trelleborgba. Travemündéből Lettországba is indulnak kompok, amelyek Lipawában és Ventspilsben kötnek ki.

A Finnlines szintén indít kompokat Travemündéből a finnországi Helsinkibe és Turkuba.

Foglaljon kompjegyet Travemündéből

További kikötők Németországban és kompútvonalak Németországból

Öresund híd

A dán fővárost, Koppenhágát és a svédországi Malmőt összekötő Öresund híd Európa leghosszabb hídja.

A nyolc kilométeres közúti és vasúti híd a svéd tengerpartot, valamint a Peberholm nevű mesterséges szigetet és a dán Amager-szigetig húzódó négy kilométer hosszú alagutat keresztezi. Ha Németországból indul, Puttgardenből Malmőbe vagy Rostockból Malmőbe kell kombinált (híd + komp) jegyet vásárolnia.

Puttgarden – Malmö kombinált jegy

Rostock – Malmö kombinált jegy


Nem találta meg, amit keres?

Nézze meg a Freightlink interaktív térképét, melynek segítségével könnyedén megtalálhatja és kiválaszthatja az Önt érdeklő kikötőket, és megtekintheti a működő kompútvonalakat.

Kérjük, olvassa el a gyakran ismételt kérdéseket, vagy forduljon ügyfélszolgálati vagy értékesítési szakértőnkhöz.

2023. szeptember 12.

Keresés és Foglalás

2023 dec 6, sze
2023 dec 7, cs
Segítségre van szüksége?