International Women's Day 2024

Nők a szállítmányozásban: a 2024-es nemzetközi nőnap megünneplése

A 2024-es nemzetközi nőnap alkalmából a szállítmányozási iparágra összpontosítunk.

Tudta, hogy világszerte a szállítmányozási iparágban dolgozók csupán egyötödét teszik ki a nők? Ha pedig a vezetői állásokat nézzük az iparágon belül, ez az arány még alacsonyabb, mindössze 15% (a Global Institute of Logistics Network adatai alapján).

A Freightlinknél azonban nem ez a helyzet.

A Freightlinknél a vezetői állások felét nők töltik be

Cégünk munkatársai 13 különböző nemzetiséget képviselnek és 8 nyelvet beszélnek. Büszkék vagyunk arra, hogy az iparág legnagyobb újítóival dolgozhatunk együtt.

Munkatársaink 48%-át a hölgyek teszik ki. Máshol sajnos nem ez a helyzet.

A női járművezetők hiánya jelentős mértékben hozzájárul a folyamatos sofőrhiányhoz Európában, pedig a tanulmányok azt mutatják, hogy több nő alkalmazásával a cégek hatékonyabbá és innovatívabbá válhatnak.

Nők a szállítmányozásban – Milyen a szállítmányozási iparágban dolgozni?

Megkértük a cégünk különböző részlegein dolgozó hölgyeket, hogy osszák meg velünk az ezzel kapcsolatos tapasztalataikat.

“Úgy kezdtem el ezt a munkát, hogy fogalmam sem volt róla, mit is jelent valójában, de olyan szerencsém volt, hogy a legjobbaktól tanulhattam. Közösen nap mint nap tökéletes szolgáltatást és élményt nyújtunk az ügyfeleinknek. Szoros kapcsolatokat építettem ki, megbízható és elkötelezett vagyok, így a munkám teljes mértékben megtérül”

- Anca, román értékesítési munkatárs

“A szállítmányozási iparág gyorsan mozog és változik, ezért a marketingkampányoknak is igazodniuk kell ehhez a sebességhez. Készen kell állnunk arra, hogy egyszerre több projekten dolgozzunk, és valós idejű adatok alapján módosítsuk a stratégiáinkat. A siker kulcsa a megfelelő emberek foglalkoztatása, és a Freightlink pontosan ezt teszi”

- Edyta, európai marketing munkatárs

"Amikor több mint 20 évvel ezelőtt megkezdtem pályafutásomat a szállítmányozási iparágban, tényleg nagyon kevés nő dolgozott ezen a területen, ezért most fantasztikus egy olyan iparágvezető cégnél dolgozni, mint a Freightlink, ahol a férfiak és a nők aránya közel 50%. Időnként nehéz és kihívásokkal teli ez a környezet, nincs két egyforma napunk, de nagyon erős a csapatszellem a cégnél, és rengeteg lehetőség nyílik a fejlődésre és az előrelépésre.''

Joanne, írországi területi értékesítési igazgató

“A Freightlinknél végzett munka mindig nagyon érdekes és tele van kihívásokkal. Rengeteget tanultam a logisztikáról és arról, hogyan változhatnak meg villámgyorsan a megtervezett dolgok, és hogy ennek ellenére nem szabad feladni, minden helyzetben megoldást kell találni. Végül tehát, amikor minden szépen összeáll, nagyon nagy elégedettséget tud nyújtani”

- Jana, cseh/szlovák értékesítési munkatárs

“Nagyon jók a tapasztalataim a Freightlink céggel kapcsolatban, az itt dolgozó emberek kedvesek és lelkesek, mindnyájunkat megbecsülnek, és sok lehetőséget kapunk a fejlődésre és új dolgok tanulására.”

- Mariann, adat- és weboldalkezelő

Most, hogy minden iparág (de különösen a szállítmányozási és a közlekedési iparág) évről évre egyre nagyobb nehézségekkel néz szembe, magától értetődőnek látszik az inkluzív munkaerő-felvételi politika bevezetése a vállalatoknál. Bár a szállítmányozási iparágban a globális munkaerő mindössze 20%-át teszik ki a hölgyek, örömmel számolhatunk be arról, hogy a változás már látható, számtalan cég szándékozik változatos munkaerőt alkalmazni.

További részletek a Freightlink cégnél való munkavégzésről.

2024. március 12.

Keresés és Foglalás

2024 ápr 14, v
2024 ápr 15, h
Segítségre van szüksége?