Irish Government logo

ROI Közlekedési Minisztérium – A fuvarozóknak negatív COVID-19 teszt szükséges a Franciaországba való utazás előtt

A francia kormány döntését követően minden haszongépjármű-vezetőnek aki Írországból Franciaországba utazik Január 28-tól, egy negatív COVID-19 teszt eredményét fel kell tudja mutatni. A kompokra való felszálláshoz és a Franciaországba történő belépéshez is igazolni kell a negatív teszt eredményét. A francia hatóságok szerint, ez érvényes lesz már azokra a járművezetőkre, akik szerdán 23 óra (ír idő szerint) után Írországból Franciaországba hajóznak.

A Közlekedési Minisztérium az Írországi Közlekedési Infrastruktúrájával és a Wexford Megyei Tanáccsal együtt nagy erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy befejezzék az állam által támogatott antigéntesztelő létesítmények megnyitását a fuvarozók számára. Ezeket a teszteket ingyenesen elérhetővé akarják tenni az erre kijelölt tesztelő helyeken a dublini és a rosslare-i kikötő közelében. A teszteket csak azoknak a fuvarozóknak biztosítják, akik Franciaországba vagy más olyan országokba utaznak, ahol a belépéshez negatív COVID-19 teszt szükséges. A járművezetőknek lehetőségük van tesztelni az ország számos magánintézményében, amennyiben ezek a tesztek megfelelnek a francia követelményeknek, de ezeket a költségeket az állam nem fedezi - lásd: https://covid-19.sante.gouv.fr/tests

A Közlekedési Minisztérium szorosan együttműködik a fuvarozási és a hajózási ágazatokkal ezen új tesztkövetelmények bevezetése tekintetében a haszongépjármű-vezetők számára. A minisztérium iránymutatást ad közvetlenül a fuvarozási képviseleti szervezeteknek és a komp szolgáltatóknak, valamint az összes nemzetközi engedéllyel rendelkező fuvarozónak.

Transport.gov.ie

2021. január 28.

Keresés és Foglalás

2024 ápr 14, v
2024 ápr 15, h
Segítségre van szüksége?