Áru rögzítése a hajón, a téli időszakban

Áru rögzítése a hajón, a téli időszakban

A tél és a hideg idő közeledtével, a komptársaságok felhívják a figyelmet arra, hogy ilyenkor méginkább meg kell győződnünk arról, hogy a rakomány gondos rögzítésre került.

Amennyiben Ön ősz vagy tél folyamán kompol, néhány igen fontos dolgot kell figyelembe vennie annak érdekében, hogy járműve az űru szállítására alkalmas és biztonságos legyen.

Az első és legfontosabb dolog, az áru spaniferekkel és egyéb szükséges eszközökkel történő rögzítése, hogy alkalmas legyen a tengeri szállításra.

A második és legfontosabb dolog, hogy amennyiben az Ön járműve 3.5 tonnánál nehezebb, gondoskodni kell róla, hogy megfelelően rögzíthető legyen a fedélzeten. Ez azt jelenti, hogy minden tehergépjárműnek rendelkeznie kell elengendő számú lekötő gyűrűvel - ez általában 4, a szerelvény oldalán található, biztonságos rakodásho használt gyűrű. A 9m-nél kisebb, valamint a 3.5 és 20 tonna súly közé eső járművek esetében, oldalanként legalább két gyűrűről beszélhetünk. Az ábrán ezek elhelyezkedését láthatja.

Amennyiben az Ön járműve nem megfelelően rögzített, előfordulhat, hogy a komptársaság megtagadja a jármű elszállítását. Ez az eljárás egyébként egész évben érvényben van, viszont rossz időjárás esetén különösen érvényes.

Minden esetben a rakodásért felelős tiszt és a kapitány dönti el, hogy a járművet elszállíthatja e a hajó. A járművezető felelőssége, hogy utazás közben a jármű és a rakomány is biztonságosan rögzítve legyen.

10/05/2016

Keresés és Foglalás

2024 Mar 28, cs
2024 Mar 29, p
Segítségre van szüksége?