Mi az üzemanyag pótdíj?

Minden átkelésnél a komphajó több tonna üzemanyagot használ el. Azért, hogy az üzemanyag rendkívüli költségeit fedezni tudja, több a komphajó üzemeltető üzemanyag pótdíjat számol fel, ami foglalásonként többletköltséget eredményez.

Az üzemanyag pótdíjak összege változó, hiszen az egyes komphajó üzemeltetők szabják meg. A hosszabb kompátkelések során több üzemanyag ég el, ez pedig általában magasabb üzemanyag pótdijat eredményez. Ugyanakkor egyes komphajó üzemeltetők a viteldíj egy bizonyos százalékát számolják fel, míg mások a szállítandó járműre számolnak fel pótdíjat, amely a jármű méretétől függően változhat.

Néhány útvonalon, ahol csak bizonyos típusú üzemanyagot szabad használni, a hajókról származó szennyezések megelőzésére szolgáló MARPOL nemzetközi egyezmény értelmében a kéntöltet használatára is külön pótdíj jár. Ügyfeleink érdekében üzemanyag pótdíjaink minden további kiegészítő díjat tartalmaznak.

A legtöbb komphajó szolgáltató havonta módosítja üzemanyag pótdíjait. Ezek részletei az üzemanyag pótdíjak oldalon tekinthetők meg.

Az üzemanyag pótdíjak a szállítás idején érvényes árfolyam szerint kerülnek kiszámlázásra. Ha az aktuális hónapon kívül foglalt kompátkelést, ezek a pótdíjak még változhatnak.

Keresés és Foglalás

2024 feb 23, p
2024 feb 24, szo
Segítségre van szüksége?