Oresund bridge

Öresund híd: Európa leghosszabb kombinált közúti és vasúti építménye

A dán fővárost, Koppenhágát és a svédországi Malmőt összekötő Öresund híd Európa leghosszabb hídja, amely a Dániát és Svédországot elválasztó keskeny szoroson ível át, összekapcsolva az Északi-tengert a Balti-tengerrel.

A nyolc kilométeres közúti és vasúti híd a svéd tengerpartot, valamint a Peberholm nevű mesterséges szigetet és a dán Amager-szigetig húzódó négy kilométer hosszú alagutat keresztezi.

Mennyi idős az Öresund híd?

Dánia és Svédország összekapcsolásának gondolata először a 20. század elején merült fel, de az Öresund híd tervei csak az 1990-es években születtek meg. Az építkezést 1995-ben kezdték el, és a hidat 2000. július 1-jén avatta fel ünnepélyes keretek között II. Margit dán királynő és XVI. Károly Gusztáv svéd király

Környezetbarát megoldás

A légi és tengeri közlekedés alternatívájaként szolgáló kombinált lehetőség hozzájárul a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez. Emellett a híd a forgalmi dugókat is csökkentette, különösen Koppenhágában, ahol sikeresen enyhítette a város közlekedési problémáinak egy részét.

Kombinált jegy: híd + komp

A kombinált jegy akkor ideális megoldás, ha át szeretne kelni az Öresund hídon, és a Scandlines kompjával kíván utazni Rødby és Puttgarden, illetve Gedser és Rostock között.

Rødby és Puttgarden

A Scandlines hajótársaság Rødby–Puttgarden kompútvonala 20 kilométer hosszú és körülbelül 45 percig tart. Ez a rövidebb útvonal Németországból.

Gedser és Rostock

A Scandlines Németországból induló hosszabb, Gedser–Rostock kompútvonala 52 kilométeres, és körülbelül 2 óra időtartamú.

Ha Németországból indul, Puttgardenből Malmőbe vagy Rostockból Malmőbe kell kombinált (híd + komp) jegyet vásárolnia.

Puttgarden – Malmö kombinált jegy

Rostock – Malmö kombinált jegy

Ha Lengyelországból indul, Świnoujście-ből Koppenhágába kell kombinált (híd + komp) jegyet vennie.

Świnoujście – Koppenhága kombinált jeg


Amennyiben bármilyen kérdése merülne fel az ezeken az útvonalakon szükséges kompjegyek foglalásával és a híddíjakkal kapcsolatban, forduljon bizalommal ügyfélszolgálatos munkatársainkhoz.

2023. augusztus 16.

Keresés és Foglalás

2024 feb 23, p
2024 feb 24, szo
Segítségre van szüksége?