Fire Symbols

10 biztonsági szabály kompjáratokon és a Csatorna-alagúton

Az Ön biztonsága a legfontosabb a kompokon vagy a Csatorna-alagúton való utazás során, ezért mindig muszáj betartania azokat a biztonsági szabályokat, amelyek a terminálokon történő átutazásra és az áruszállító kompokra való beszállásra vonatkoznak. Hogy könnyedén ellenőrizhesse, melyek is azok a szabályok, amiknek meg kell felelnie, az alábbiakban egy rövid ellenőrző listát állítottunk össze Önnek.

Minden utast be kell jelenteni

Fontos, hogy az üzemeltető vészhelyzet esetén pontos nyilvántartással rendelkezzen a fedélzeten tartózkodó személyekről. A kísérő utasokért általában nem kell többletköltséget fizetni, azonban az utasok bejelentésének elmulasztása rendszerint szabályszegésnek minősül, és az utazás letiltásához vezethet.

Tilos a dohányzás

Minden üzemeltető szigorú, dohányzásmentes szabályzattal rendelkezik, amely elsősorban a többi utas egészségét védi és a fedélzeten lévő esetleges tüzesetek megelőzésére szolgál. Csak az arra a célra kijelölt helyeken megengedett a dohányzás.

Sebességkorlátozás

Minden komphajó maximális sebességhatára a 6-10 mérföld/óra. Ezt a sebességkorlátozást minden hajónak szükséges betartania, hogy sem a hajót, sem pedig az egyéb járműveket ne érje véletlen károsodás, illetve hogy az utasok és rakodómunkások testi épsége ne kerüljön veszélybe.

Tartsa széthúzva az utasfülke függönyeit

Biztonsági okokból a kezelőszemélyzetnek mindenkor be kell tudnia látni az utasfülkébe. Ez azért fontos, hogy az elektromos készülékekre és a kisállatok felügyeletére vonatkozó szabályok esetleges megszegését figyelemmel kísérhessék és az azokkal járó baleseteket időben megelőzhessék.

A védőponyvának jó állapotban kell lennie, és mindig megfelelően kell rögzíteni a pótkocsihoz

A rakomány elvesztésének vagy megsérülésének elkerülése érdekében gondoskodnia kell a védőponyva megfelelő rögzítéséről.

A beszállást követően után kapcsolja ki az utasfülkében lévő elektromos berendezéseket

A meghibásodott elektromos berendezések a tűzvészek fő okozói lehetnek a komphajón. A hibás kábeleek és vezetékek szikrát okozhatnak, ez pedig a vezetőfülke kigyulladásához vezethet. Ezért fontos tehát, hogy minden fűtőberendezést, hűtőszekrényt és egyéb elektromos berendezést kikapcsoljon, amikor a beszállást követően elhagyja a járművét.

Ne tartózkodjon a járműben

A komphajón, illetve a Csatorna-alagúton való átkelés során, nem biztonságos a járművek számára kijelölt területen tartózkodnia. A szabályzat értelmében csakis az utasok számára kijelölt területen tartózkodhat.

Ellenőrizze, hogy jól rögzítette-e az üzemanyag sapkát

Mindenkoron kerülje az üzemanyag szivárgását a járműből. Ez tüzet, kárt és sérülést okozhat a fedélzeten.

Ne hagyja felügyelet nélkül a kisállatokat

Ha a fedélzeten megengedett a kisállatok szállítása (és az üzemeltetői szabályok eltérnek a tehergépkocsi vezetők esetében), a kisállatokat biztonságba kell helyezni, és lehetőleg pórázon tartani, az utazás során. Nem megengedett felügyelet nélkül tartani kisállatokat a vezetőfülkében vagy a jármű mellett kikötve, hiszen ez sem nekik, sem pedig a többi utas számára nem biztonságos.

Beszállás előtt húzzon le minden jármű antennát

A kompok a vártnál alacsonyabb mennyezettel rendelkezhetnek, így a gépkocsira szerelt antennákat vagy egyéb tartozékokat a lehető legkisebbre kell lehúzni vagy teljesen eltávolítani, hogy elkerülje a jármű és a hajó esetleges megrongálódását.

A komphajókra és a Csatorna-alagúton való utazásra vonatkozó biztonsági előírásokkal kapcsolatos további részletekért látogasson el a kompszolgáltatók honlapjára, illetve tekintse meg üzemeltetési feltételeinket.

2019. február 19.

Keresés és Foglalás

2023 dec 7, cs
2023 dec 8, p
Segítségre van szüksége?