Antik tárgyakat és festményeket akarok szállítani - Hogyan kezdjek hozzá?

2013 végére, a brit antikpiac értéke elérte a 8 milliárd fontot. 2012-ben ez a mutató 3 százalékkal magasabb volt, de mint minden iparágat, ezt is elérte a globális válság, ám 2014 végén ismét helyreállt ez az iparág is.

A szépművészetről és az antik tárgyakról nem feltétlenül a fuvarozás jut eszébe először az embernek. Nem számít azonban, hogy egy öreg órája, esetleg festménygyűjteménye, vagy karosszéke van, azok szállításához még elkelhet a kompjegy. Míg Angliában az iparág hanyatlott, addig Amerikában virágzott. Ez azonban nem jelenti azt, hogy már nem tartozik a világ vezető kereskedői közé, szorosan harmadik listán, Kanada és Amerika után.

Szükségtelen mondanunk, hogy ez a piac egyenesen arányosan növekszik Anglia tudásával és hozzáértésével együtt. A szektor úgy növekszik, mint ahogy az online vásárlásokra irányuló szenvedélyünk az elmúlt 10 évben; 10 évvel ezelőtt nem voltak online antik árusok, most pedig igencsak megszaporodott a számuk. Ebből kifolyólag, az ilyen jellegű áruk fuvarpiaca szintén milliókat érhet, ha egyszer a piac összértéke 2013-ban elérte a 8 millió fontot.

Az első és legfontosabb dolog mely eszünkbe juthat, ha antik tárgyak szállítására kerül sor:

1. Csomagolás és Tárolás

Sok fuvarozó cég kínál teljes körő, személyre szabott ügyintézést. Az üzemeltetési költségek, az A-ból B-be való eljutás, stb. az elsődleges szempontok egy átlagos fuvar során. Ha azonban az áru egy antik bútor vagy zongora, a tárolás kérdése legalább ilyen fontossá válik.

2. Versenyképes Árazás

Legyen óvatos mikor az árazásra kerül sor. A legolcsóbb megoldás kiválasztása nem feltétlenül jelenti a legjobb megoldást.

3. Megbízható Biztosítás

Szükségtelen mondanunk, hogy biztosítást kötni semeddig nem tart. Némely ügyfél ragaszkodik a saját maga által kötött biztosításhoz. Amennyiben így dönt, akkor is mindkét fél számára kedvező feltételekről kötelesek megállapodni.

4. Papírmunka

A fuvarozás egyik legnagyobb buktatója a helytelenül kitöltött dokumentumokban rejlik. Ellenőrizen mindent! Amennyiben nem biztos dolgában, kérje ki egy antik szakértő véleményét. A leggyakoribb problémák:

i) az exportot igazoló dokumentum hiánya

ii) a fuvarozó nem jogosult antik tárgyak szállítására

iii) helytelen áru besorolás

iv) az importált áru újra-exportálására is léteznek szabályozások

v) a lőfegyverek szállítása megfontolandó - ezek szállítását további rendeletek szabályozzák

vi) régebbi, értékes árukra külön export engedély szükséges

Merre tart a rakományom?

Ez természetesen attól függ, hogy Ön melyik országba fuvaroz éppen. Az Angliába történő áruk szállítása elsősorban Calais, vagy Dunkerque kikötőn történik, ám van lehetőség az Északi-tengeren is kompolni.

Franciaország - Anglia: Amennyiben Calais vagy Dunkerque sem nyerné el tetszését, a Dieppe-Newhaven, vagy számos egyéb útvonal is szóba jöhet.

Németország - Svédország: A magyar fuvarozók körében a legkedveltebb természetesen a Rostock-Trelleborg útvonal, ám ezen kívül alternatívák egész sora áll rendelkezésre.

Németország - Dánia: Puttgarden-Rodby és Rostock-Gedser.

Amennyiben gondja lenne az útvonal kiválasztásával, tekintse meg Interaktív Térképünket.

2016. április 19.

Keresés és Foglalás

2024 feb 23, p
2024 feb 24, szo
Segítségre van szüksége?