Cork Port

A Brittany Ferries új téli menetrendje az Írország <> Spanyolország útvonalon

Áprilisban, új útvonalat vezetett be a Britanny Ferries Cork és Santander között. Népszerűségének köszönhetően most már téli vitorlázási menetrendjét is beütemezte, amely megkönnyíti majd az Írország <> Spanyolország közötti egyre növekvő árufuvarozási és haszongépjármű forgalmat.

Az új ütemtervet szerint minden hétfőn és pénteken 23:30-kor indul a Connemara Corkból és érkezik Santanderbe szerdán és vasárnap reggel 8 órakor.

Az új menetrend értelmében ez az első alkalom, hogy a Brittany Ferries teljes körű és egész éves szolgáltatást kínál Írországon kívül. A már 40 éve működő Cork <>Roscoff útvonalon 2019 márciusától indulnak majd megint járatok. Az új menetrend azért került bevezetésre, hogy nagyobb mértékben tudja kielégíteni az írországi teherszállítók igényeit.

Simon Wagstaff, a Brittany Ferries árufuvarozási igazgatója, a következőket nyilatkozta:

"Olyan fuvarozókkal konzultáltunk, akik egyhangúlag megerősítették azt, hogy szívesen vennék a későbbi esti indulási időpontokat, hiszen az elegendő időt biztosítana nekik a kikötőbe való megérkezéshez. Ez ugyanakkor egy korábbi indulást is biztosítana nekik Santanderből. Mivel a Brexit bizonytalan végkimenetele folytatódik, új szolgáltatásunk garantált és közvetlenül kapcsolatot biztosít az Írországból induló áruk exportálására a kontinentális Európába, lehetővé téve az árufuvarozók és az utasok számára, hogy az Egyesült Királyságot és a francia szárazföldi hídat megkerülve jussanak el Spanyolországba. A menetrend változtatás eddig sikeresnek bizonyult, de idővel majd elválik, hogy mennyire hatékony."

Conor Mowlds, Cork kikötőjének megfelelőség-ellenőrzési vezetője, hozzátette:

"A RoPax szolgáltatást használó árufuvarozási adatok nagyon biztatóak, és az új ütemterv elősegíti majd az árufuvarozást a téli időszakban. A Brexit heti rendszerességű fejleményeinek következtében még vonzóbbá válik majd az áruszállító fuvarozók számára, hogy megkerüljék az Egyesült Királyság szárazföldi hídját, mi pedig elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy szorosan együttműködjünk a Brittany Ferries-zel annak érdekében, hogy ez az útvonal továbbra is népszerű maradjon."

A karácsonyi és az újévi időszakot kivéve a téli menetrend 2019. március 1-ig érvényes.

2019. január 7.

Keresés és Foglalás

2023 dec 7, cs
2023 dec 8, p
Segítségre van szüksége?