DFDS logo

DFDS hírek: rögzítési pontok a Rosslare ⇄ Dunkerque útvonalon

Szeretnénk felhívni ügyfeleink szíves figyelmét a rakományrögzítés fontosságára, különösen az év ezen szakaszában, amikor mostoha őszi/téli időjárási körülmények uralkodnak a Kelta-tengeren és a La Manche csatornán.

Azokat a közúti járműveket / pótkocsikat, amelyeket ro-ro hajókon kívánják szállítani, megfelelő számú, közúti járművek/pótkocsik hajókhoz való rögzítésére szolgáló rögzítési ponttal kell ellátni.

Arra is emlékeztetjük kedves ügyfeleinket, hogy a közúti járművek / pótkocsik belsejében is kulcsfontosságú a rakomány a szállítási feltételeinkhez mellékelt zöld kártyán szereplő irányelveknek és szabványoknak megfelelő elhelyezése és rögzítése ahhoz, hogy meg lehessen óvni a rakományokat és a közúti járműveket a szállítás során esetlegesen felmerülő természeti és emberi eredetű körülményektől.

Kérjük, ne feledkezzenek meg arról, hogy a fent említett követelmények figyelmen kívül hagyása az ilyen közúti járművek / pótkocsik kizárását eredményezheti a szállításból, továbbá ilyen esetben a szállítmányozó nem vállal felelősséget a rakomány az említett feltételek be nem tartásából eredő vagy következő elvesztéséért illetve sérüléséért.

  • A pótkocsik és a kis furgonok kivételével minden egységnek rendelkeznie kell egy levehető vagy fix vonószemmel a fülke elülső részén.
  • A rögzítési pontoknak jó állapotban kell lenniük, ami azt jelenti, hogy csavarkötés esetén minden csavarnak a helyén kell lennie, hegesztett kötés esetén pedig a varraton nem lehet repedés. A rögzítőlemezeket vagy -gyűrűket jól látható színnel kell megjelölni.
  • Minden rögzítési pontnak mentesnek kell lennie házi készítésű, felfüggesztett szerszámládáktól és pótkerekektől, mert a rögzítési szögek határértékei a következők: a függőleges rögzítési szög 45° és 80° közé (a rakományegység rögzítési pontja és a fedélzet közötti szög), a vízszintes rögzítési szög pedig 15° és 45° közé esik (a rakományegység oldala és a rakfedélzet közötti szög).
  • A rögzítési pontok közelében nem lehet kiegészítő elektromos berendezés.
  • Felhívjuk a figyelmet, hogy bizonyos járatokon a rossz időjárás miatt maximális számú rögzítési pont szükséges.

A különböző egységekre vonatkozó minimális rögzítési követelmények a következők:

Hosszú kamionszerelvények

19 méter – 6–8 pont

Tehergépkocsi/pótkocsi

17 méter – 6–8 pont

(8 pont: 2 lánc a beszerelt vonószemhez + 6 lánc a pótkocsihoz. 6 pont: 6 lánc csak a pótkocsihoz.)

Pótkocsi

14 méter – 6–8 pont

Plusz további 2 rögzítési pont a hátsó ajtóknál rossz időben.

Merev felépítésű tehergépkocsik

10 méter – 6 pont

(6 pont: 2 lánc a beszerelt vonószemhez, 4 lánc középre és hátra: kerékrögzítés nincs.)

Furgon

5–8 méter – 4 pont (2 lánc a beszerelt vonószemhez + 2 lánc a hátsó kerekekhez, vagy mind a 4 lánc a kerekekhez.

Csak fülkeegység

6 méter – 4 pont

(2 lánc a beszerelt vonószemhez, 2 lánc rögzíthető a hátsó kerekekhez.)

DFDS Seaways

2023. szeptember 27.

Keresés és Foglalás

2023 dec 6, sze
2023 dec 7, cs
Segítségre van szüksége?