De Panne Beach

Dunkerque - Több mint egy egyszerű film

Christopher Nolan új filmje a Dunkerque, július 20-án került a hazai mozikba és nagy valószínűséggel hatással lesz a Dunkerque Dover komp átkelésekre is.

Dunkerque egy kikötő, a franciaországi Nord-Pas-de-Calais régióban. Körülbelül 10 km-re terül el a belga határtól.

Az új, Dorsetben, Dunkerqueban és az Egyesült Államokban bemutatott film, a II. világháború eseményeit dolgozza fel. 1940 májusában a németek Franciaországban történő előrevonulása, a brit és francia csapatok evakuációáját indította meg Dunkerque partjairól, akik menekülés közben minden létező vízi járművet igénybe vettek amit csak találtak.

Az akció 9 napig tartott, május 26-tól június 4-ig. Összesen 330,000 katonát evakuáltak sikeresen, a mentés három útvonalon folyt.

Dunkerqueben, a Dunkerque Emlékmű őrzi a 4,505 elesett brit katona emlékét, akiknek legtöbbje a dunkerque-i ütközet alatt, vagy előtt esett el 1939 és 1940 között.

Christopher Nolan filmje a Dinamó hadműveletet meséli el, három különböző szemszögből - szárazföld, tenger és a levegő. Kevés dialógussal, a részletességen keresztül építi a feszültséget.

A Dunkerque - Dover komp útvonal körülbelül 2 órás hajóutat jelent, a járatok egész nap elérhetőek. Dunkerque modern, alaposan felszerelt kikötő, ahol a terminálban megtalálható minden kényelmi szolgáltatás.

2017. július 25.

Keresés és Foglalás

2023 dec 7, cs
2023 dec 8, p
Segítségre van szüksége?