Eurotunnel biztonsági és becsekkolási procedúra

Eurotunnel biztonsági és becsekkolási procedúra

A Eurotunnel terminálja Európa egyik legbiztonságosabb tengeri összekötőpontja.

A becsekkolás kissé eltér a kompokon megszokottaktól. Ismerje meg Ön is a folyamatot:

1) Letapogatás passzív mikrohullámmal Passive microwave scan

A járműveket, óriási napelemeknek kinéző műszerekkel tapogatják le, mely megmutatja, hogy elrejtettek e benne bármit is. A furgonokat és "dobozos" autókat itt nem ellenőrzik.

2) Új – Hat lépcsős “Dog Pause” ellenőrzés

Hat kijelölt ellenőrzőpont egyszerre 6 járművet enged előre, hogy azokat egy kutyával ellenőrizzék. A széndioxid tesztereket 2015-ben kivonták a forgalomból, mert a kutyák messze hatékonyabbnak bizonyultak. Ez nem kötekező, viszont tanácsos, mivel ha ezután a pont után illegális bevándórlókat találnak a raktérben vagy bárhol, pénzbüntetést szabnak ki. Járműbiztonságról itt olvashat: Mit tehet Ön az illegális bevándorlók fenyegetései ellen?

3) Angliai határellenőrzés és áruvizsgálat

Az útleveleket ellenőrzik. Ettől a ponttól, amennyiben illegális bevándórlókat találnak a raktérben vagy bárhol, pénzbüntetést szabnak ki.

A teherautókat szintén alávetik a röntgenes vizsgálatnak. Ezzel keresik az illegális árukat, mint például robbanóanyagok, fegyverek, kábítószerek. Ezután elérkezünk a SELF CHECK-IN részlegre. Ha nálunk foglal, kap tőlünk egy egyedi azonosítót, melyet a becsekkoló állomáson be kell írnia, a bejárattól ezzel haladhat tovább.

Ezután felszállhat a következő induló vonatra. Miután felhajtott, el kell hagynia a járművet. Kérjük a motort mindenképpen állítsa le – a járműhöz nem mehet vissza, ha egyszer elhagyta azt. Biztonsági okok miatt nem utazhat járművében.

A sofőr társalgóban, mindenki relaxálhat az elkövetkező 30-35 percig, amíg a vonat a célállomásra nem ér.

Eurotunnel Boarding Instructions PDF

2016. március 22.

Keresés és Foglalás

2023 dec 6, sze
2023 dec 7, cs
Segítségre van szüksége?