a ford transit van for a van drivers guide

Furgonosoknak - A legjobb amit tehet

Jelenleg több mint 3.5 millió furgon, vagy más néven LGV (könnyő tehergépjármű) van angol cégek tulajdonában. Ez a szám minden évben növekszik, mely azt jelenti, hogy a furgon a gazdasági növekedés egyik elkerülhetetlen eszköze. Az Ön furgon flottája is megkerülhetelen eszköze a cég növekedésének, ezért íme egy rövid útmutató, hogyan is tarthatja karban őket.

Az angol utakon lévő furgonok száma, körülbelül hétszerese a teherautókénak, minden 100 furgonra jut 14 teherautó! A különbség óriási, ez is jól mutatja, hogy mekkora szerepet játszanak a brit áruszállításban ezek a járművek. A magyar fuvarozó piac is hasonló tendenciát mutat.

Az egyszeri autósnak meg van a véleménye a furgonosról, aminek oka talán a média és a negatív sztereotípiák kialakulása lehet (hozzá nem értő vezetés, túlrakott járművek, siralmas műszaki állapot) de valljuk be, mindenhol vannak rossz sofőrök, nem csak a furgonosok között.

Mit tehetünk ez ellen és miért lehet egy jármű közlekedésre alkalmatlan? Íme egy rövid útmutató, mely segít, hogy mire kell figyelni a furgon karbantartása során.

Angliáná maradva, minden 3.5 tonnánál kisebb össztömegű furgon Class 4 vagy Class 7 osztálytazat alá esik az MOT (műszaki) sémán belül. A 3.5 össztömegnél nagyobb súlyú furgon könnyű tehergépjárműnek minősül, más jellegű működödési engedélyre van szükség, mely magával hozza a szigorúbb szabályozásokat és további költségeket. Egy ilyen jármű üzemeltetőjeként, nem hághatja át a jármű súlykorlátozásokat. A jármű összsúlyát az autó, a rakott teher, az üzemanyag és az utasok adják. Amennyiben mégis megtenné, a járművet, pénzbírság terhet mellett kitilthatják az angliai utakról.

Az egyik legjobb dolog amit megtehet a furgin hatékonysága érdekben, hogy követi a napi furgonos lista pontjait, ami egyáltalán nem bonyolult és csak néhány percet vesz igénybe. Ezzel időt és pénzt takarít meg.

Napi lista furgonosoknak.

2016. március 31.

Keresés és Foglalás

2024 ápr 14, v
2024 ápr 15, h
Segítségre van szüksége?