VW Crafter Van

Használt furgon vásárlása szállítmányozásra - Első rész

Amikor azt tervezed, hogy használt furgont veszel, kihívás lehet a legmegfelelőbb járművet megtalálni.

Ismerd a megtett távolságod

Ha csak kis távolságokat teszel meg, és csak helyben kézbesítesz akkor egy kisebb furgonra lesz szükséged, hogy könnyen végezhesd a manővereket a forgalmas városban és a keskeny földutakon egyaránt. Habár, ha keresztülszeled az országot vagy akár a kontinenst (talán a Freighltink által egy kompon) akkor nagy valószínűség szerint egy nagyobb járműre lesz szükséged. Ebbe beletartozik a megfelelő lóerő és az üzemanyag-hatékonyság, ami segít eljutni egyik pontból a másikba. Egy olyan furgont vásárolni, ami nem felel meg az igényeidnek csak egy dolgot fog eredményezni – üres pénztárcát.

Ismerd a márkát és a modellt

A nagyobb nem feltétlenül jobb! Elsőként meg kell állapítanod milyen típusu járműre van szükséged, utána pedig már könnyebb a döntés. Mindenképp nézz alaposan utána melyik márka a legjobb, kérdezd körbe a kollégákat illetve barátokat, olvass utána online és kövesd a mi útmutatónkat.

A top kisméretű furgonok 2018-ra (Leginkább helyi illetve régión belüli szállításra)

Ford Transit Connect

Ford Transit Connect

A kistestvére a klasszikus Transitnak, nem a legkellemesebb a szemnek, viszont makulátlan hírneve van a gasdaságossága és a közúti megbízhatósága miatt.

Mint a legtöbb versenytársa is, a Connect is különböző teherhosszúságot kínál és különböző modelleket, amelyek akár 4 m2-es rakományteret is képesek szállítani, és képesek körülbelül 1000 kg-ot szállítani.

Az ECOBoost benzin mérsékelt üzemanyag-fogyasztást tesz lehetővé 50,4mpg-en, de a teljesítmény szenved. A 1,5 literes TDCi dízelmotor jó minőségű választás lehet, 58,9-68,9 mpg-os teljesítmény mellett.

Minden Connect 60 literes üzemanyagtartályt kínál, amely lehetővé teszi a töltések közötti távolságot, míg a szervízelést évente vagy 20 ezer mérföldenként ajánlják.

Fiat Professional Fiorino

Fiat Professional Fiorino

Az idei év második helyezettje és az elmúlt évek díjának nyertese - a Fiorino a legjobb vagonnak számít ha kizárólagos városi használatról van szó.

A tömörített test a Fiat legkisebb modellje, és lehetővé teszi a zavartalan kormányozhatóságot a szoros városok és szelíd országutak körül. A legfeljebb 2,8m3 méretű, az utasülés lefelé (2,5m3 terhelés) és 660kg súlyterheléssel az elkényeztetett kicsi tehergépjármű nagyobb terhelést biztosít, mint egy olyan méretű autókocsi, mint a Fiesta furgon vagy a Corsa furgon.

A modellekhez tartozik egy szabványos 1.4 literes motor és egy dízel, amely körülbelül 64.2mpg-ot képes felvenni, az ECOjet verziója megdöbbentő 72.4mpg.

A Fiorino szolgáltatásait minden 21 ezer mérföldön tájékoztatni kell.

A top nagyméretű furgonok 2018-ra (Előnyös hosszú távú illetve több kontinensen keresztül történő szállításra)

Iveco Daily

Iveco Daily

A Big Van díj 2017-es győztese, a Daily 2.3 literes és 3.0 literes motorokkal kapható. Ez a piacon az egyetlen teherautó, amely külön alvázzal és testtel rendelkezik - ez lehetővé teszi a nehezebb terheket, mint egy sokkal nagyobb méretű tehergépkocsit. Ez a szörnyeteg 7 tonnás vagy 20m3 maximális terhelést jelent. Nincs párja a piacon.

A Daily újabb modelljei akár 12% -os üzemanyag-megtakarítást is lehetővé tesznek. Az Iveco azonban messze nem a leggazdaságosabb furgon az úton. A legfeljebb 40mpg-ig a rendelkezésre álló terhelhetőség teszi ezt a furgont különlegessé, de nem valószínű, hogy ez a legtökélelesebb választás amennyiben ez a képessége nincs teljesen kihasználva.

Mercedes Sprinter

Mercedes Sprinter

Az egyik legrégebb óta futó modell a piacon, a Sprinters nagyszerű élményt kínál a nagy rakományok szállítására. A 17 m3-ig terjedő terhelési térfogat és a 5,5 tonnás tömegtartomány révén a Sprinter lenyűgöző képességeket kínál az áruk számára.A biztonsági funkcióiért is tiszteljük. Ez a modell hosszú távokon a legjobb barátod lesz. Az újabb modellek öntisztító hátrameneti kamerát és esőérzékelőt kínálnak, míg a régebbi verziók négypontos parkolóérzékelőkkel és megerősített fülkével rendelkeznek.

Bár ez csak iránymutatás tőlünk hiszen több, mint 100 jármű közül választhatsz a piacon, de nagyon fontos hogy saját kutatást végezz arról, hogy melyik furgon passzol leginkább az igényeidhez.

Ismerd az igényeidet

Te vagy az egyetlen személy, aki ezt a furgont vezeti, menj biztosra hogy megfelel a feltételeidnek. Döntsd el mi fontos számodra:

  • Üzemanyag-fogyasztás?
  • Biztonsági jellemzők?
  • Vezethetőség?
  • Terhelhetőség?
  • Manőverezhetőség?
2018. március 2.

Keresés és Foglalás

2024 Mar 28, cs
2024 Mar 29, p
Segítségre van szüksége?