Digital Tachograph

Hogyan használj komp módot a digitális tachográfon

Korábban ezen a éven már írtunk a A gépkocsivezetők munkaidejéről. Egy terület azonban, ami összezavarja az embereket hogy hogyan kellene helyesen használni a digitális tachográfot komp módban.

Szóval hogyan állítom be a digitális tachográfot komp módba?

Digital Tachograph Ferry Mode

A legmodernebb tachográfokon megtalálod a komp/vonat módot vagy ezzel megegyező beállítást. Ha a kompátkelés a pihenőidőd része lesz, ahogy megérkezel a portra, csekkolj be és állj be a sorba a várakozók közé. Ekkor állítsd a tachográfod pihenő módba. Csak mielőtt kompolsz állítsd át komp módba. Ezt úgy fogja érzékelni, mintha megzavartad volna a pihenőidődet.

Amikor elkezded a kompolást automatikusan át fog állni vezetés módba. Ahogy befejezted a kompolást válaszd ki megint a pihenőmódot.

A komp elhagyásakor és ahogy végeztél a 11 órás pihenőidővel, változtasd meg a tachográfot egyéb módra.

Ha a pihenőidőd a szárazföldön akarod befejezni válaszd ki a komp módot ismét. Ezt úgy fogja érzékelni, hogy megszakítod a pihenőidőd. Hagyd el a kompot és amint leszálltál állítsd át pihenőmódra.Ahogy letelt a pihenőidőd, változtasd egyéb módra.

Lényegében a komp mód a digitális megfelelője a diagram hátulján lévő írásnak, amely a pihenés megszakításának oka. Csak akkor szabad használni ha a járművezető a kompátkelést a napi pihenő részeként használja.

2017. október 30.

Keresés és Foglalás

2024 feb 23, p
2024 feb 24, szo
Segítségre van szüksége?