geograph-4585294-by-steve-fareham

Operation Stack - fontos részletek és magyarázat

2019. március 13-án, szerdán 12:20-kor a Dover kikötőjében a csatorna átkelőhelyeket érintő kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt az Operation Stack a 8-as és 9-es csomópontok közötti M20-as kereszteződésű útszakaszán kerül bevezetésre.

Mi az Operation Stack?

A Kent megyei Operation Stack (Op Stack) a Csatorna-alagúton és a kompjáratokon előforduló közlekedési zavarok kezelésére irányuló művelet. Az ezen szolgáltatásokra várakozó teherautók az M20-on sorakoznak, míg az összes többi forgalmat más útvonalakra irányítják át.

Hogyan működik?

Az Op Stack a 8-as csomópont (Maidstone) és a 9-es csomópont (Ashford) között működik az M20-on. Ha a vártnál is több helyre lenne szükség, a lezárt útszakasz a 11-es csatlakozásig (Westenhanger-ig) kerül kiterjesztésre. A teherfuvarozás két különböző sávon lehetséges a parti útszakasz mindkét oldalán: az egyik az alagút fele haladó forgalomra és a másik a kikötő fele haladó forgalomra. A középső sávokat a sürgősségi járművek számára hagyják szabadon.

A tehergépkocsik számára a közlekedés a Dover kikötőjének és a Csatorna-alagút kérésének megfelelően történik. A forgalomirányítás során az autópálya egyes szakaszai is fokozatosan felszabadulnak. Ha a 8. és 11. csomópontok közötti forgalom kapacitás eléri a maximumot, a Dover kikötőjébe irányuló áruszállító járműveket a Highways England autópálya helyett a Manston Airfield-en lehet parkolni.

Mi a teendő, ha működésbe lép az Op Stack?

Amikor működésbe lép az Op Stack, menjen a 8. csomópont (M20) rendőrségi ellenőrzőpontjához. Elegendő ételt és vizet vigyen magával. Az illetékes rendőrtisztek a megfelelő sorba fogják átirányítani, ahol majd ki kell kapcsolnia a motort, és várnia kell addig, amíg tovább haladhat. Amint azt korábban említettük, ha a 8. és 11. csomópontok közötti forgalom kapacitás eléri a maximumot, a Dover kikötőjébe irányuló áruszállítási járműveket a Manston Airfield-en lehet parkolni, az alagúthoz irányuló áruszállító járművek pedig az M20-on maradnak. Amikor a Manston Airfield használható, az autópályán látni fogja az arra vonatkozó jelzéseket. Ha ezeket figyelmen kívül hagyja, és közvetlenül a Dover kikötőjébe vezet, járművét az illetékes szervek azonnal visszafordítják.

Hogyan juthat oda?

  • Nyugat felől: haladjon az M20-on a 7-es csomópontig (Maidstone), ahol atirányítják az A249-en keresztül. M2 és A299 Manston felé.
  • Észak felől (Dartford útkereszteződés): haladjon az A2-en, az M2-en és az A299-en Manston felé
  • Manstonból: haladjon az A256-on és az A2-en Dover kikötőjéhez

Fel- és lehajtósáv lezárása az M20-on

Az Op Stack alatt jelentősen megnövekedik az áruszállító járművek forgalma, amelyet két különböző sávba irányítanak át. A biztonságos forgalomirányítás érdekében az alagút és a kikötő fele vezető fel- és lehajtósávok ideiglenesen lezárásra kerülhetnek.

Ha Ön Eurotunnel VP ügyfél, a turistáknak (és nem az árufuvarozási járműveknek) fenntartott alternatív útvonalakat kell követnie az útmenti jelzőtáblákon feltüntetett részletek alapján.

További információért kérjük, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz.

2019. március 18.

Keresés és Foglalás

2024 ápr 16, k
2024 ápr 17, sze
Segítségre van szüksége?