geograph-4585294-by-steve-fareham

Operation Stack - fontos részletek és magyarázat

2019. március 13-án, szerdán 12:20-kor a Dover kikötőjében a csatorna átkelőhelyeket érintő kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt az Operation Stack a 8-as és 9-es csomópontok közötti M20-as kereszteződésű útszakaszán kerül bevezetésre.

Mi az Operation Stack?

A Kent megyei Operation Stack (Op Stack) a Csatorna-alagúton és a kompjáratokon előforduló közlekedési zavarok kezelésére irányuló művelet. Az ezen szolgáltatásokra várakozó teherautók az M20-on sorakoznak, míg az összes többi forgalmat más útvonalakra irányítják át.

Hogyan működik?

Az Op Stack a 8-as csomópont (Maidstone) és a 9-es csomópont (Ashford) között működik az M20-on. Ha a vártnál is több helyre lenne szükség, a lezárt útszakasz a 11-es csatlakozásig (Westenhanger-ig) kerül kiterjesztésre. A teherfuvarozás két különböző sávon lehetséges a parti útszakasz mindkét oldalán: az egyik az alagút fele haladó forgalomra és a másik a kikötő fele haladó forgalomra. A középső sávokat a sürgősségi járművek számára hagyják szabadon.

A tehergépkocsik számára a közlekedés a Dover kikötőjének és a Csatorna-alagút kérésének megfelelően történik. A forgalomirányítás során az autópálya egyes szakaszai is fokozatosan felszabadulnak. Ha a 8. és 11. csomópontok közötti forgalom kapacitás eléri a maximumot, a Dover kikötőjébe irányuló áruszállító járműveket a Highways England autópálya helyett a Manston Airfield-en lehet parkolni.

Mi a teendő, ha működésbe lép az Op Stack?

Amikor működésbe lép az Op Stack, menjen a 8. csomópont (M20) rendőrségi ellenőrzőpontjához. Elegendő ételt és vizet vigyen magával. Az illetékes rendőrtisztek a megfelelő sorba fogják átirányítani, ahol majd ki kell kapcsolnia a motort, és várnia kell addig, amíg tovább haladhat. Amint azt korábban említettük, ha a 8. és 11. csomópontok közötti forgalom kapacitás eléri a maximumot, a Dover kikötőjébe irányuló áruszállítási járműveket a Manston Airfield-en lehet parkolni, az alagúthoz irányuló áruszállító járművek pedig az M20-on maradnak. Amikor a Manston Airfield használható, az autópályán látni fogja az arra vonatkozó jelzéseket. Ha ezeket figyelmen kívül hagyja, és közvetlenül a Dover kikötőjébe vezet, járművét az illetékes szervek azonnal visszafordítják.

Hogyan juthat oda?

  • Nyugat felől: haladjon az M20-on a 7-es csomópontig (Maidstone), ahol atirányítják az A249-en keresztül. M2 és A299 Manston felé.
  • Észak felől (Dartford útkereszteződés): haladjon az A2-en, az M2-en és az A299-en Manston felé
  • Manstonból: haladjon az A256-on és az A2-en Dover kikötőjéhez

Fel- és lehajtósáv lezárása az M20-on

Az Op Stack alatt jelentősen megnövekedik az áruszállító járművek forgalma, amelyet két különböző sávba irányítanak át. A biztonságos forgalomirányítás érdekében az alagút és a kikötő fele vezető fel- és lehajtósávok ideiglenesen lezárásra kerülhetnek.

Ha Ön Eurotunnel VP ügyfél, a turistáknak (és nem az árufuvarozási járműveknek) fenntartott alternatív útvonalakat kell követnie az útmenti jelzőtáblákon feltüntetett részletek alapján.

További információért kérjük, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz.

2019. március 18.

Teherkomp - Keresés és Foglalás

2019 ápr 18, cs
2019 ápr 19, p
Segítségre van szüksége?