tools

Szerszámokat és berendezéseket szállít az Egyesült Királyságból Írországba?

Ha Ön szerszámokat és berendezéseket szállít az Egyesült Királyságból Írországba, vámügyintézésre van szükség. Írországba érkezésekor KÖTELEZŐ bemutatnia az áruját a vámhatóságnak.

Az Egyesült Királyságból Írországba tartó közvetlen teherszállítási szolgáltatások esetén a foglalásban teherként feltüntetett összes szerszámhoz és berendezéshez úgynevezett Pre-Boarding Notification (PBN, beszállás előtti értesítés) szükséges.

A PBN azonosítót a Freightlink kikötői belépő generátorral lehet létrehozni, és tartalmaznia kell a hivatkozást egy szóbeli nyilatkozatra, a beviteli nyilatkozatra vagy az ATA Carnet igazolvány hivatkozási számára.

AMIKOR A KOMPON TARTÓZKODIK

Amikor a kompon tartózkodik, Írországba érkezése előtt (a kikötés előtt 30 perccel) ellenőriznie kell, hogy megérkezésekor szabadon távozhat-e a kikötőből, vagy jelentkeznie kell a vámhatóságnál.

Csatornája eléréséhez meg kell adnia PBN azonosítóját a Revenue Customs RoRo Service oldalán.

MEGJEGYZÉS

Ha „Call to Customs” (Jelentkezés a vámhatóságnál) csatornát kap, a megadott utasításokat követve jelentkezzen a vámhatóságnál.

Amennyiben egy írországi kikötőbe érkezésekor nem rendelkezik vámcsatornával, kérjük, jelentkezzen a vámhatóságnál.

Felhívjuk figyelmét, hogy ha nem jelentkezik a vámhatóságnál, és vámkezelés nélkül hagyja el a kikötőt, mindegyik jármű/pótkocsi pénzbírsággal sújtható.

A vámügyi bírság fizetésének elmulasztása jogi eljárást von maga után.

2022. október 20.

Keresés és Foglalás

2024 Mar 29, p
2024 Mar 30, szo
Segítségre van szüksége?