TT Line green ferry

A TT-Line új „zöld hajói”

A zöld színt társítják leggyakrabban a pénzhez és a környezethez. A TT-Line vállalat új „zöld hajóival” és piacvezető árainkkal pénzt takaríthat meg, és kitakaríthatja a környezetet.

A 2016-ban elindított tervezési szakasz végére sikerült kifejleszteni a TT-Line és a Balti-tenger történetének „legzöldebb” kompjait.

Az üzemeltető egyik legújabb „zöld hajója”, a 230 méter hosszú Nils Holgersson a „Nils Holgersson csodálatos utazása a vadludakkal” című klasszikus svéd mese főhőséről kapta a nevét.

A több mint 200 nyerges vontató, konténer és pótkocsi, valamint legfeljebb 800 utas befogadására képes vízi járművet cseppfolyósított földgáz (LNG) hajtja, amely a tengerhajózásban pillanatnyilag elérhető legkörnyezetbarátabb üzemanyag.

Mi az LNG?

A következőket érdemes tudni róla:

  1. Nem tartalmaz ként.

A nagy mennyiségű kén-dioxid különféle egészségügyi rendellenességek kialakulásához vezethet emberekben és állatokban. Mivel a tengeri gázolaj (MGO) használata nagy mennyiségű kén-dioxid termelődéséhez vezet, a TT-Line vállalat az LNG-re való átállással 98%-kal képes csökkenteni a kén-dioxid-kibocsátást.

  1. Emellett a nitrogén-monoxid-kibocsátást is 82%-kal mérsékli.

A növekvő nitrogén-dioxid (NO2) szennyezés különféle környezeti problémákhoz, többek között savas esők kialakulásához vezet. A tengeri gázolaj használata bonyolult kipufogógáz-kezelést igényel, az LNG-nek köszönhetően azonban a TT-Line új hajóin elkerülhető ez az eljárás, és csökkenthető a nitrogén-monoxid-kibocsátás.

  1. Ez pedig azt jelenti, hogy kevesebb szén-dioxid kerül a légkörbe.

Végül, de nem utolsó sorban a TT-Line LNG üzemű új hajóinak köszönhetően teheráruegységenként 66%-kal csökkenthető a teljes szén-dioxid-kibocsátás. Mindez a légszennyezés csökkentése révén rendkívül kedvező hatást gyakorol a környezetünkre.

Most nézzük meg, hogy milyen szolgáltatásokat kínálnak a TT-Line zöld hajói?

A TT-Line új, fenntartható hajói nem pusztán környezetbarátak. A Nils Holgersson RoPax komp például számos vonzó szolgáltatást kínál, beleértve a következőket (a teljesség igénye nélkül)

  • Napozóterasz
  • Háziállat-barát társalgó
  • Kamionos társalgó
  • Kamionos terasz
  • Szauna
  • Étterem
  • Újságárus és bár

és sok minden más.

A Freightlink segítségével mindezeket az előnyöket kihasználhatja áruszállítás közben, miközben iparágvezető díjainknak köszönhetően pénzt is megtakaríthat a cégének.

További tudnivalókért látogasson el a TT-Line üzemeltető oldalára.

Milyen útvonalakon közlekednek a TT-Line új, zöld hajói?

A Nils Holgersson Litvánia és Svédország (Klaipeda ⇄ Trelleborg), Lengyelország és Svédország (Swinoujscie ⇄ Trelleborg), valamint Németország és Svédország között (Travemunde ⇄ Trelleborg és Rostock ⇄ Trelleborg) közlekedik. Ráadásul a teherszállító jegyek egy hálóhelyet is magukban foglalnak közös kabinban, valamint ingyenes étkezéseket.

Itt további részleteket is olvashat a TT-Line új „zöld hajóiról”.

2022. október 11.

Keresés és Foglalás

2023 dec 6, sze
2023 dec 7, cs
Segítségre van szüksége?