Vegetables

Az EU-ból az Egyesült Királyságba importált élelmiszerek legjobb szállítási útvonalai

Csak 2020-ban az Egyesült Királyság élelmiszereinek 28 százalékát az Európai Unióból importálta.

Melyek az élelmiszerek legjobb szállítási útvonalai az EU-ból az Egyesült Királyságba?

Derítsük ki!

Zöldségek

Tudta, hogy az Egyesült Királyság összes fejes salátájának mintegy 90%-át az EU tagállamaiból hozzák be? És ez még nem minden!

Az Egyesült Királyságba behozott zöldségek fő beszállítója Németország.

Egy alig több mint 19 órás kompátkelés a DFDS-szel, és már meg is érkeznek az áruk a németországi Cuxhavenből az angliai Immingham kikötőjébe.

653 font körül kezdődő áraival (Immingham–Cuxhaven) nem csoda, hogy ez az egyik kedvenc útvonala az Egyesült Királyságba fejes salátát importáló cégeknek.

Kávé

Bár a világ minden részén főként teafogyasztó nemzetként ismerik, az Egyesült Királyság mégis több ezer tonna kávét importál. Ez pedig nem kevés!

Ennek körülbelül fele Dél-Amerikából származik, de meglepően nagy mennyiségnek csupán az EU-ból kell megtennie egy rövid utat: ennek jelentős része pedig közvetlenül Belgiumból érkezik.

A kávébabot Belgiumból az Egyesült Királyságba szállító cégek egyik legkedveltebb útvonala a P&O Ferries cég Zeebrugge ⇄ Tilbury útvonala. A 460 font körül kezdődő, mindössze 8+ órás átkelés akár kávé nélkül is simán kibírható!

Tejtermékek

Az Egyesült Királyságba évente behozott tejtermékek nagy része Franciaországból érkezik, elsősorban a Calais ⇄ Dover kompútvonalon.

Ez a legendás útvonal alig több mint 2 órát vesz igénybe, és ha figyelembe vesszük a körülbelül 146 fontos viteldíjat, nem csoda, hogy ilyen tehéntelenül sokan választják!

Teljes körű teherkomp és alagút jegyfoglalási megoldásunk, a Freightlink App legújabb verziójával akár néhány koppintással lefoglalhatja következő teherkompjegyét.

2022. május 24.

Keresés és Foglalás

2024 Mar 29, p
2024 Mar 30, szo
Segítségre van szüksége?