Hauliers create your own Safety and Security Declarations

Biztonsági és Védelmi Nyilatkozatok - a Kikötőkbe Való Belépés Kulcsa 2021 Januárjától

Az átmeneti időszak hamarosan véget ér. Tudjuk, hogy az EU-val kötött tárgyalások kimenetelétől függetlenül rendkívül valószínű, hogy az átmeneti időszak vége után az EU tagállamaiba utazva Biztonsági és Védelmi Nyilatkozatokat (SSD) kell benyújtania.

Mik a Biztonsági és Védelmi Nyilatkozatok (SSD)?

Az SSD-k az importált vagy exportált áruk potenciális kockázatának elemzésére szolgálnak. Az importált árukhoz ENS (belépési összesítő nyilatkozat), az exportált árukhoz pedig EXS (kilépési összesítő nyilatkozat) szükséges. Ez az információ a megfelelő Importellenőrzési Rendszerhez (ICS) kerül.

Ezeket a nyilatkozatokat a kikötőbe érkezés előtt KELL kitölteni. Ezeknek a dokumentumoknak a benyújtása egy hivatkozási számot generál, amelyet akkor kell használnia, amikor kitölti GMR-jét (árumozgási referenciáját), amit Kikötői Engedélynek (Port Pass-nak) nevezünk. Ha ezt még a kikötőbe érkezés előtt nem tölti ki, akkor NEM fogják beengedni a kikötőbe. Nincs engedély, nincs utazás!

A Biztonsági és Védelmi Nyilatkozatok komplikációi

Jelenleg különböző bevallási szabályok vannak érvényben az Ön által használt útvonaltól függően. A Biztonsági és Védelmi Nyilatkozatok legalább tizenkilenc információt igényelnek a Vámnyilatkozattól (C88), amelyet az importőr / exportőr nyújt be. A fuvarozó vagy a komp vállalat azonban felelős az SSD benyújtásáért, attól függően, hogy merre tart.

Truck at port

Ha olyan kompvállalattal utazik, amely felelősséget vállal az SSD benyújtásáért, akkor az összes szükséges információt meg kell adnia az online foglalási rendszerébe és az ICS rendszerébe.

Ha azonban francia vagy ír komp-szolgáltatóval utazik, a fuvarozó felelős az összes megfelelő dokumentum benyújtásáért, még mielőtt megérkezik az indulási kikötőbe. Mind a francia, mind az ír szolgáltatók különböző információkat igényelnek, és csak akkor hajthatja végre a foglalási folyamatot, ha az összes adatot megkapta, feldolgozta és megkapta a hivatkozási számot. Ez azt jelenti, hogy a kompok foglalási folyamata összetettebb lesz, mint valaha.

Van-e segítség?

Nagyon sok változás történik, és tudjuk, hogy ez egy további nyomás, amely nélkül sokkal jobb lenne.

Szerencsére, jó barátainknak, a CustomsLink-nek van egy SSD-megoldása, amely időt, stresszt és pénzt takaríthat meg az Ön számára.

A CustomsLink rendelkezik egy “SSD-készítővel” (SSD Builder-el), amely leegyszerűsíti a folyamatot, így információkat kérhet az ügyfelektől, amelyek segítenek az SSD digitális kitöltésében. A CustomsLink ugyancsak egyike a kevés vámügynököknek, amely kapcsolódik az ICS-hez. Egy olyan szolgáltatást is kínálnak, ahol Ön megadhatja az Export-nyilatkozat másolatát, és az Ön nevében benyújtja azt az Importellenőrzési Rendszerhez (ICS-nek).

Regisztráljon most a CustomsLink SSD Készítő programba!

2020. december 3.

Keresés és Foglalás

2023 szep 28, cs
2023 szep 29, p
Segítségre van szüksége?