UK Government logo

A Franciaországba fuvarozóknak tesztet kell végezniük a kikötők elhagyása előtt

Kifejezetten ösztönözzük a HGV gépkocsivezetőket, akik Franciaországba vagy Franciaországon keresztül utaznak, hogy a kikötők elhagyása előtt rendelkezzenek negatív COVID-teszttel. A kenti kökötőket használók számára most már törvény írja el a Kenti belépési engedély meglétét.

  • Az Angliát Franciaország felé elhagyó gépkocsivezetők a Csatornán csak egy hivatalos negatív COVID-teszt bemutatásával kelhetnek át, amely nem régebbi 72 óránál az érkezésük idejéhez képest. Ez az UK és a francia kormány is kötelezővé tette.
  • Azok a Kentbe érkező gépkocsivezetők, akik bemutatnak egy negatív COVID-tesztet és a Kenti belépési engedélyt, most ‘siettetve’ lesznek, így gyorsabban elérhetik a kikötőt vagy az Alagutat.

Tesztelés végezhető a kikötőbe érkezés előtt:

  • Tesztelés most már kérhető néhány EU tranzit információs és tanácsadó helyen az autópálya-hálózat mentén, és a lehetőségek száma a következő napokban nőni fog. Keresse meg a legközelebbi helyet: gov.uk/guidance/haulier-advice-site-locations

Ne feledje el beszerezni a Kenti belépési engedélyt:

A Short Straits lehetőséget (doveri kikötőt vagy Eurotunnelt) használó gépkocsivezetők használhatják a HGV ellenőrzése a határátlépésre felkészültségről szolgáltatást is:

  • Kenti belépési engedély igénylése
  • ellenőrizze azokat a dokumentumokat, amelyek Nagy-Britannia és az EU közötti határon a doveri kikötőn vagy Eurotunnelen keresztül történő átkeléshez szükségesek.

Ügyeljen, hogy a vezetőfülke elején található rendszámtáblán látható rendszámot írja be, ne a pótkocsiét. £300 bírságot kell fizetnie, ha nem veszi igénybe a szolgáltatást a kenti kikötőkön történő áthaladáshoz, vagy ha hamis nyilatkozatot tesz.

COVID-protokoll

Utazás közben feltétlenül ismerje meg és kövesse a helyes Covid-protokollt. Teljes körű útmutatás itt található: gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-hgv-operators-and-drivers-crossing-an-international-border

Kérjen segítséget és további információt

Használja Live Chat funkciónkat (https://transport-goods-to-and-from-eu.dft.gov.uk/) vagy keresse fel egyik információs és tanácsadó helyszínünket gov.uk/guidance/haulier-advice-site-locations még ma a határátlépésre felkészültséggel kapcsolatos tanácsadásért.

2021. január 11.

Keresés és Foglalás

2024 ápr 14, v
2024 ápr 15, h
Segítségre van szüksége?