accompanied freight ferry

Neked való a sofőr által való szállítás?

Az előző cikkünkben már olvashattál a kíséret nélküli szállításról. Bár néhány cég számára a sofőrrel való szállítás sokkal kedvezőbb lehet.

Mik az előnyei a sofőrrel való szállításnak?

A cégeknek gyakran szükségük van a rugalmasságra egy szállítás során, amit a sofőr nyújthat. A sofőr feladata, hogy a járművet teljes kontrollal irányítsa, szállítóként funkcionálva, döntéseket hozva az út során, így megelőzve a késés lehetőségét. Ő szó szerint a fedélzetre vezet a járműben ülve, ezzel biztosítva hogy a szállítmány rendben legyen és hogy időben odaérjen a komp indulására. A sofőr által hajtott jármű becsekkolási ideje a portnál általában rövidebb, mint a kíséret nélküli járműveké viszont a kompolási időponthoz sokkal közelebbi időpontban is ott lehet hagyni a járművet a becsekkolás előtt.

Arról nem is beszélve, hogy a kíséret nélküli járművet nem lehetséges egy pontos határidőre átszállítani. A kíséret nélküli szolgáltatás nagy mértékben hasonul a sofőr általi szállításhoz. Bár a kíséret nélkülinél általában van egy késleltetés mind az indulási portnál és az érkezésnél is, hogy az operátornak legyen ideje feltenni a járművet a kompra, illetve eltávolítani is.Sőt mi több, hogy ez sikeresen megtörténhessen ezért általában jókora infrastruktúrát és nagy mennyiségű szállítmányt igényelnek, leginkább hasonlóan ismétlődő napi munkatempóval.

Kompok törlése és késések

Kíséret nélküli szállítás esetén ha késve érkezel és lekésed a tervezett indulási időt, általában szállításra kerülsz a következő elérhető komppal. Habár ha a sofőr jelen van az is megeshet, hogy egy másik operátor által indított kompra szállsz majd fel, aminek hasonló időpontban van járata, így biztosítva hogy a szállító nem kési le a megegyezett szállítási időpontot. A sofőr akár úgy is dönthet, hogy egy másik porthoz megy, ezzel biztosítva az ígért szállítási időpontot. Például lekésve a kompot Heysham-ból még azt is jelentheti hogy a sofőr átmegy Cairnryan-be így garantálva a szállítást Belfastba.

Ugyanakkor a sofőr találhat egy visszarakást, ahol jobban megéri visszautazni egy másik portnál. Ezt a rugalmasságot nem annyira könnyű elérni egy kíséret nélküli járművel, ahol az útvonal illetve a kocsi felvétele nem követ egy rendszeres mintát vagy gyakoriságot. Ilyenkor a kísérettel való szállítás egy logikus választásnak tűnik.

Pont időben vagy épp csak lekésve

Néhány szállítás sürgősségi ideje, mint például a romlandó ételeké, kereskedelmi termékeké vagy létfontosságú összetevőké tartalmaz egy lejárati időt a termékeken, csomagolási időt vagy rakodási határidőt. Általában ha rendelünk valamit ma, holnap már meg akarjuk kapni. A szupermarketek például igénylik a legfrissebb termékeket, ami azt jelenti, hogy a kereslet teljesítése az egész ellátási láncon keresztül vezet, a szállítónak ezért 100%-osan biztosra kell mennie. Ha kritikus a szállítási idő, azt érthetjük percre pontosan is. Megannyi esetben a időkeret betartása és a szállítási idő, alapvető feltétele a biztos szállításnak. Ez csak akkor valósítható meg, ha a sofőr vezeti a járművet végig az egész útvonalon.

Mind két opció, kíséret nélküli, illetve sofőr általi szállításnak megvan a maga előnye. A kíséret nélküli szállítással jól lehet spórolni és elérni pontos megbízhatóságot, amíg a sofőr általi szállítás egy sokkal kontrolálltabb és sokkal flexilibilisebb opciót nyújt.

A Freightlink együtt működik számos operátorral és számos közlekedési módot kínál. Bármelyiket részesíted előnyben nekünk van rá megoldásunk.

2017. november 10.

Keresés és Foglalás

2024 ápr 14, v
2024 ápr 15, h
Segítségre van szüksége?