Hogyan foglaljak, ha ADR-t/ veszélyes árut szállítok?

Kompfoglalások esetében, minden "veszélyesként" osztályozott áruról (még akkor is, ha csupán "limitált mennyiségű"), a Freightlink munkatársainak előzetesen értesülniük kell az IMDG (International Maritime Dangerous Goods) kódról.

Minden ADR áruhoz tartozik egy úgynevezett Dangerous Goods Note (ADR papír), melyen fel van tüntetve a UN szám, Osztályozás és az áru Csomagolási Csoportja.

Az ENSZ-számlisták online megtalálhatóak

Nem vállalunk felelősséget egy harmadik fél webhelyeinek tartalmáért.

Dangerous Goods Note - Üres DGN nyomtatvány a veszélyes szállítmányhoz

Mik lehetnek veszélyes anyagok?

"Veszélyes anyagnak számítanak, azok a szolíd, folyékony vagy légnemű anyagok, melyek kárt okozhatnak embereknek, bármilyen élő szervezetnek, birtoknak vagy természetnek."

A veszélyes anyagok kilenc különböző kategóriára vannak lebontva.

dangerous goods labels

Minden veszélyes anyag egy UN számmal van ellátva és egy úgynevezett Proper Shipping Name (PSN).

Ügyfelek

Az IMDG Code megköveteli, hogy minden egység pontosan meg legyen jelölve. Ebbe belatartoznak a kamionok, tartálykocsik, továbbá:

1. Pontosan megjelölendő a szállítandó egység tartalma, legalább az egység egyik oldalán, például Bután gáz vagy Alkohol.
2. Az áru megfelelő szállítási nevét is fel kell tüntetni, nem kisebb mint a 65 mm-es betűkkel. A szövegnek olvashatónak, a háttérrel kontrasztban kell lennie.
3. Pontos plakátok (ahogy fent is látható) használata is elvárt.

Random ellenőrzések történnek minden kikötőnél, hogy kiszúrják a be nem jelentett veszélyes szállítmányt.

Foglalások

A veszélyes árut szállító járműveket online is lehet foglalni. Egyszerűen válassza az 'Igen' opciót a foglalás részleteinél és töltse ki a Dangerous Good Note (DGN) dokumentumot.

Felhívjuk figyelmét, hogy a DGN-t nem tölthetjük ki Ön helyett. Ennek ellenére, a helyes információkat meg kellene tudja kapni az áru beszállítójától.

Biztonsági okok miatt, a Eurotunnel kizárólag rendszeres, szerződéses foglalásokat fogad el radioaktív anyagok tekintetében. Ezek a Eurotunnel szigorú szabályozása alá esnek. Egyszeri foglalásokat nem fogadnak el radioaktív szállítmányok esetén, a megfelelő engedéllyel rendelkező komptárságnak kell megtennie.

A Eurotunnel/Csalagút esetében felhívjuk figyelmét, hogy a veszélyes áruk szállítására más szabályok vonatkoznak, mint a közúti szállításra. Minden veszélyes árut előre be kell jelenteni a Freightlink-nél, valamint a Csalagúthoz érkezéskor, becsekkoláskor a sofőr is köteles nyilatkozni a szállított áru természetéről. Előre be nem jelentett járművek több órás várakozási időre, vagy a szállítás megtagadására számíthatnak.

Szállítás

Felhívjuk figyelmét, hogy veszélyes áruk tengeri szállítása esetén, más szabályok vonatkoznak, mint a közúti szállításra. Beleértve a "limitált mennyiségeket" is. Minden veszélyes árut jelenteni kell a Freightlink felé, valamit becsekkoláskor is fel kell rá hívni az operátor figyelmét.

Minden veszélyes árut szállító járműnek rendelkeznie kell a megfelelő figyelmeztető matricával. Bizonyos esetekben, a Freightlink képes biztosítani ezeket a matricákat, bizonyos felár ellenében (az online foglalás díja ezeket nem tartalmazza).

Veszélyes áru foglalása

Küldje el az áruhoz tartozó dokumentumokat (Dangerous Goods Note) legalább 24 órával kompolás előtt, a jármű adataival és az útvonal/utazás részleteivel együtt a freightlinkbookings@freightlink.co.uk e-mail címre. A foglalás addig nincs jóváhagyva, amíg a DGN nem lett ellenőrízve és jóváhagyva az operátor által. Amennyiben ez nem történik meg a szállítmány, illetve jármű visszautasításra kerülhet a kikötőnél.

A járművezetőknél mindig náluk kell legyen a DGN (veszélyes árukra vonatkozó dokumentum) fizikai másolata.

Shipping Hazardous Goods - What you need to know

Keresés és Foglalás

2022 dec 3, szo
2022 dec 4, v
Segítségre van szüksége?